Ponomarenko Janićeva še četrta, Zakrajšek šesti na Poljskem

Kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je na preizkušnji na 200 m osvojila 4. mesto.

Objavljeno
02. junij 2013 13.43
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Poznanj - Slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić je na dvestometrski razdalji na tekmi svetovnega pokala na mirnih vodah v Poznanju na Poljskem v finalu A zasedla četrto mesto in za las ostala brez novih zmagovalnih stopničk.

Špela Ponomarenko Janić je v soboto osvojila tretje mesto na 500 metrov, kjer je tako kot danes na 200 m slavila Novozelandka Lisa Carrington. Na 200 m je bila druga Poljakinja Marta Malczykiewicz, tretja pa njena rojakinja Karolina Naja.

»S svojimi nastopi v Poznanju sem zelo zadovoljna. V primerjavi s tekmo v čeških Račicah sem zelo napredovala. Na Češkem, kjer sem pred dvema tednoma prvič nastopila v svetovnem pokalu v tej sezoni, sem se še nekoliko 'lovila', saj nisem bila v tekmovalnem ritmu. V Poznanju so bili moji nastopi veliko boljši, prehitela sem številne tekmovalke, ki so me pred dvema tednoma premagale. Do evropskega prvenstva me loči še dobrih deset dni, upam, da bom do tedaj dvignila kakovostno raven svojega veslanja,« je svoje poljske nastope ocenila Primorka.

Popoldne je na 5000 metrov nastopil še Jošt Zakrajšek in osvojil šesto mesto. Zmagal je Avstralec Ken Wallace, drugi je bil Belorus Aleh Jurenia, tretji pa Argentinec Daniel Dal-Bo.