Ponomarenkova ni ubranila lanskega brona

Slovenka kajakašica Špela Ponomarenko Janić je na EP v šprintu na mirnih vodah osvojila 5. mesto na 500 m.

Objavljeno
16. junij 2013 13.31
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Lizbona - Slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić je na EP v šprintu na mirnih vodah v portugalskem Montemorju osvojila peto mesto na 500 metrov in tako ni ubranila brona z lanskega EP v Zagrebu.

Pri kajakašicah je na 500 m sicer zmagala Srbkinja Dalma Benedek pred Madžarko Danuto Kozak in Nemko Katrin Augustin. Primorka je za stopničkami zaostala dobro sekundo.

Slovenska kajakašica je popoldne nastopila še v velikem finalu na 200 m, kjer je pristala na sedmem mestu. Na najkrajši razdalji je slavila Poljakinja Marta Walczykiewicz pred Španko Tereso Portela in Madžarko Natašo Janić. Ponomarenkova je za tretjim mestom zaostala slabih sedem desetink sekunde.

»Na 200 metrov ne moreš dobiti tekme s samim startom, lahko pa jo izgubiš. To se je danes meni zgodilo. Imele smo močan veter v prsi, v bloku sem se ves čas popravljala, da me ne bi vrglo ven, na koncu sem malo zamudila na startu in verjetno me je to stalo boljše uvrstitve od sedmega mesta,« je nastop na 200 m pokomentirala Ponomarenko Janićeva.

Kajakaš Jošt Zakrajšek bo popoldne nastopil še na 5000 m.