Poškodba ustavila Dejana Zavca v Bitki v Biloxiju

»Najprej se moram pozdraviti, potem pa upam, da bo Andre držal besedo in mi ponudil revanšo«, je po dvoboju povedal Zavec.

Objavljeno
04. september 2011 05.48
Posodobljeno
04. september 2011 05.48
Miha Šimnovec, Delov poročevalec iz ZDA
Miha Šimnovec, Delov poročevalec iz ZDA

Biloxi - Bitka v Biloxiju se na žalost ni razpletla po željah Dejana Zavca, ki je bil zaradi rane nad desnim očesom in pod njim na koncu pete runde prisiljen predati dvoboj z Andrejem Bertom. Slovenski boksarski šampion je sicer kljub poškodbi, zaradi katere je videl megleno, hotel nadaljevati spektakularen in dokaj enakovreden obračun, med katerim ni manjkalo močnih in natančnih udarcev, toda njegov trener Dirk Dzemski je ocenil, da bi bilo nadaljevanje preveč tvegano. Zdravje njegovega športnika je pač na prvem mestu. Zavec je tako doživel šele drugi profesionalni poraz, s katerim je po skoraj natanko 21 mesecih izgubil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po različici IBF.

»Svojo moč sem hranil za drugo polovico in bil dobro na poti, saj sem prav čutil, kako Berto popušča iz minute v minuto. Žal pri tej strategiji ni sodeloval moj obraz oziroma je bila Andrejeva glava pretrda, saj smo se pozneje na videoposnetku prepričali, da me je zadel z njo. Trener se je verjetno odločil pravilno, ker je prekinil. Škoda, da je prišlo do tega, kajti v nasprotnem primeru bi se odvil še nadvse zanimiv obračun,« je bil vidno razočaran 35-letni Ptujčan in na vprašanje, kaj sledi zdaj, odvrnil: »Najprej se moram pozdraviti, potem pa upam, da bo Andre držal besedo in mi ponudil revanšo.«

Zavec je sicer s svojo predstavo navdušil gledalce v dvorani hotela oziroma igralnice Beau Rivage, za odpor, ki mu ga je nudil, mu je iskreno čestital tudi Berto. »Moram priznati, da me je presenetil, zares je močan in vrhunski boksar. Ni bil po naključju svetovni prvak,« je poudaril skoraj 28-letni ameriški zvezdnik, medtem ko si je s kockami ledu hladil podplutbo pod levim očesom, manjšo rano pa je imel tudi pod desnim očesom. Če bodo pogoji pravi, je še dodal, bo uresničil svojo obljubo in se še enkrat pomeril z njim.

Oglejte si, kako je Berto z glavo udaril Zavca.