Poškodovani Kličko odpovedal dvoboj s Pulevom

Zaradi natrganega bicepsa bo ukrajinski boksarski as Vladimir Kličko šampionski pas branil šele sredi novembra.

Objavljeno
26. avgust 2014 13.45
reu BOXING/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Hamburg - Ukrajinski boksarski šampion v težki kategoriji Vladimir Kličko je bil zavoljo poškodbe mišice roke, natrganega bicepsa, prisiljen odpovedati za septembra predvideni dvoboj za obrambo naslova svetovnega prvaka po verziji IBF z Bolgarom Kubratom Pulevom. Obračun je bil sprva načrtovan 6. septembra v areni O2 v Hamburgu.
Prekaljeni 38-letni Kličko se je nesrečno poškodoval med rednim petkovim treningom. Kot so sporočili iz njegovega tabora, bodo dvoboj preložili na novembrski termin, Hamburg naj bi ga tako gostil 15. novembra. Vstopnice za boksarski spektakel so sicer že davno pošle, v obtoku jih je bilo 15.000.

Vendar pa se te dni nad Klička vendarle niso zgrnili le temni oblaki, saj je po socialnih omrežjih in tabloidnih medijih zaokrožila novica, da ukrajinski as in njegova 25-letna izbranka, filmska igralka Hayden Panettiere, pričakujeta rojstvo prvorojenke. Hayden je veselo novico razkrila televizijskemu kanalu E! News na podelitvi nagrad emmy v Los Angelesu.

Vladimirjevega brata Vitalija, tudi nekdanjega boksarja in zdajšnjega župana Kijeva, pa je doletela posebna nagrada nemškega časnika Sport Bild za družbeno delovanje v Ukrajini. Glavno priznanje za najboljšega športnika v Nemčiji si je sicer prislužil kapetan nogometnih svetovnih prvakov Philipp Lahm, poleg njiju pa so ovenčali še alpsko smučarko Mario Höfl-Riesch za zvezdo leta, Bayernovega nogometaša Holgerja Badstuberja za povratnika leta in dirkača formule ena Nica Rosberga s posebno uredniško nagrado.