Povratni dvoboj Furyja in Klička bo 9. julija v Manchestru

Britanski boksar Tyson Fury bo 9. julija na Otoku branil naslov prvaka težke kategorije proti Ukrajincu Vladimirju Kličku.

Objavljeno
08. april 2016 13.25
M. Ž.
M. Ž.

Manchester - Svetovni prvak težke kategorije, Britanec Tyson Fury, bo 9. julija v Manchestru branil svoj naslov proti Ukrajincu Vladimirju Kličku, je danes sporočil Tysonov trener in stric Peter Dury.

27-letni Fury je lanskega novembra v Düsseldorfu presenetljivo premagal Klička, prekinil njegovo enajstletno vladavino in osvojil šampionske pasove po različicah IBF, WBA, WBO in IBO.

Ukrajinec je izkoristil možnost povratnega dvoboja, ki mu jo je omogočala klavzula v pogodbi s Furyjem, člani obeh taborov pa so po dolgotrajnih pogajanjih le uskladili vse potrebne podrobnosti.

Dvoboj bo gostila Manchester Arena, ki sprejme 20.000 ljudi. Fury si je sicer od nekdaj želel, da bi se s Kličkom borila v ringu, ki bi bil postavljen na slovitem štadionu nogometnega velikana Manchester Uniteda na Old Traffordu, saj je velik navijač tega kluba, vendar pa to ne bo mogoče zaradi težav z razpoložljivostjo štadiona.

Tyson Fury je svojo profesionalno kariero začel leta 2008 in dobil vseh 25 dvobojev (18 z nokavtom), medtem ko je 40-letni Kličko med profesionalci od leta 1996, v svoji karieri pa je zabeležil 64 zmag in 4 poraze.