Pred Urnautom veliki derbi z Zenitom

Odbojkarji Trentina so skupinski del klubskega svetovnega prvenstva v Braziliji končali neporaženi.

Objavljeno
22. oktober 2016 09.04
Trentino
Janez Porenta
Janez Porenta

Betim - Odbojkarji italijanskega Trentina, štirikratni zaporedni zmagovalci tega tekmovanja med letoma 2009 in 2012, so skupinski del klubskega svetovnega prvenstva v Braziliji zapečatili s še tretjo zmago in stoodstotnim izkupičkom. Odpravili so tudi drugega argentinskega tekmeca, UPCN iz San Juana, in to brez oddanega niza - s 3:0 (24, 19, 23). Vendar pa pot do zmage ni bila tako enostavna, kot kaže končni izzid, dva niza sta se namreč končala z najmanjšo možno razliko.

Kapetan in sprejemalec slovenske izbrane vrste Tine Urnaut je bil z desetimi doseženimi točkami najučinkovitejši mož v vrstah Trenitna, skupaj s češkim korektorjem Janom Štokrom, na katerega pa je - zanimivo - letelo dosti manj žog kot na Korošca. Pri poražencih je s 13 točkami izstopal Bolgar Nikolaj Učikov. Zdaj je pred Trentinom ura resnice, saj se bo v evropskem derbiju v polfinalu udaril z Zenitom iz Kazana. V drugem polfinalu se bo prav tako še neporažena branilka naslova Sada Cruzeiro pomerila z argentinskim Personalom Bolivarjem.

»V Belo Horizonte smo prispeli z enim samim ciljem - napredovanjem v polfinale. To smo lovili od prvega dne in imamo zdaj v žepu. Zavedamo se, kako zahteven zalogaj nas čaka zdaj na nasprotni strani mreže. Kazan je Kazan, velik klub, toda predaje ne bo,« je poudaril trener Trentina Angelo Lorenzetti. Italijanski in ruski velikan sta se nazadnje pomerila v finalu minule sezone lige prvakov, ki se je razpletel z zmago Zenita (3:2), čeravno je tekmec že vodil z 2:0 v nizih.