Prednostna naloga letos umiritev razmer

Atletika: Roman Dobnikar po pričakovanju novi predsednik slovenske zveze.

Objavljeno
21. januar 2016 00.15
Saša Verčič
Saša Verčič
Ljubljana – Roman Dobnikar bo po pričakovanju vsaj eno leto vodil Atletsko zvezo Slovenije. Na včerajšnji redni seji skupščine, na kateri so opravili nadomestne volitve, je od tistih, ki so glasovali, dobil skoraj stoodstotno podporo. To pa ne pomeni, da so razmere na zveze idilične, ravno nasprotno.

Skorajda tri ure je trajala včerajšnja seja s sicer le eno pomembno točko dnevnega reda, a težav v slovenski atletiki je kar nekaj, kar so potrdili tudi nekateri predčasni odhodi predstavnikov klubov, ki so želeli izredne volitve, da bi se zamenjali tudi člani upravnega odbora (kot očitno najbolj moteč element), in ne, da bi zveza dobila le novega predsednika. Klima na AZS gotovo ni najboljša, a tudi pri »upornikih« je bilo zaznati, da Dobnikar ima njihovo podporo. Za danes še 42-letnika iz Komende, ki je bil edini kandidat za predsednika, je na koncu glasovalo 26 delegatov, ena glasovnica pa je bila neveljavna.

Dobnikar, ki prihaja iz Petrola, je bil zadnja tri leta sicer član upravnega odbora, zato dobro ve, v kaj se podaja, tako da ni naključje, da je v svoji predstavitvi največkrat omenil umiritev položaja na zvezi. »To leto, ki je olimpijsko, je za našo atletiko zelo pomembno, zadeve je treba umiriti, stabilizirati in sposobnosti za to imam,« je dejal novoizvoljeni predsednik, ki bo funkcijo prvega moža zveze za zdaj opravljal le eno leto, do rednih volitev 15. januarja 2017. »Ko sem premišljeval o kandidaturi, sem se odločil za program 1+4, kar pomeni, da imam cilje tudi za daljše časovno obdobje. Poleg umiritve razmer potrebujemo tudi nov pogled na slovensko atletiko. Če se bo vse skupaj odvijalo, kot si želim, in če bom imel podporo, potem bom kandidiral tudi januarja prihodnje leto in z veseljem delal še naprej,« je še pojasnil Dobnikar, ki si želi, da bi se atletika spet prebila med najpomembnejše slovenske športe, da bi postala prepoznavna znamka itd. Za sodelovanje se je že dogovoril tudi s Primožem Kozmusom, saj da je take bisere treba izkoristiti, nekdanji olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva pa naj bi pomagal pri delu stroke in kot podpora vrhunskim atletom.