Predrta zračnica, izguba verige in še padec

Tanja Žakelj ni imela sreče na prvi tekmi svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu. Kljub temu je končala na 29. mestu.

Objavljeno
24. april 2016 11.10
A.V., STA
A.V., STA
Townsville - Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je sezono svetovnega pokala v olimpijskem krosu v Cairnsu končala na 29. mestu, ki pa je bil posledica velikih težav. Najprej je predrla zračnico, nato izgubila verigo, spet predrla zračnico in za konec še padla. Zmage se je veselila Danka Annika Langvad.

Drugo mesto v avstralskem deževnem gozdu je z desetimi sekundami zaostanka osvojila Švicarka Linda Indergand, tretjega pa domačinka, Avstralka Rebecca Henderson, ki je zaostala 52 sekund. Zaostanek Žakljeve je na koncu znašal 8:57 sekunde.

V Cairnsu, sicer prizorišču svetovnega prvenstva prihodnje leto, ni bilo zmagovalke svetovnega pokala v zadnjih dveh sezonah Švicarke Jolande Neff.

Do prve zmage v moški elite konkurenci v sezoni je prikolesaril švicarski zvezdnik Nino Schurter, ki je imel na koncu tri sekunde prednosti pred Francozom Maximom Marottom na drugem mestu, tretji pa je bil še en Francoz Julien Absalon, eden najboljših tekmovalcev vseh časov, ki je zaostal 27 sekund.

"Dirka je bila zelo razgibana in pestra, imela pa sem veliko težav in sem razočarana z doseženim. Težko sem sprejela vse skupaj, a več nisem mogla iztržiti. Povedla sem v startnem krogu, nadzorovala vse skupaj. Potem sem izgubila nekaj mest, vendar sem imela vstop v gozd zelo soliden. Na kar hitrem spustu sem mi je predrla zračnica, tam nisem izgubila veliko. Kmalu nato se mi je snela veriga, morala sem se ustaviti, še nekaj deklet je peljalo mimo. Nisem več našla pravega ritma, nato pa sem ob koncu predrla še prednjo gumo in s prazno prišla tudi v cilj," je bila razočarana Žakljeva.

"Iz tega sem se tudi kaj naučila, iz tega slabega dosežka moram potegniti kaj dobrega. Vem, kako se moram ogreti pred dirko, ker start je bil res dober. Kolo, ki sem ga izbrala danes, je bil polno vzmeten in je bil prava izbira. Z ekipo smo imeli lep dogovor, ki smo se ga držali, vendar sem lahko danes pokazala le to, kar sem," je dodala Žakljeva.