Preloženi dvoboj Kličko - Fury bo 28. novembra

Vladimir Kličko računa, da se mu bo poškodba mečne mišice pravočasno zacelila za dvoboj v Düsseldorfu.

Objavljeno
03. oktober 2015 15.09
BOX/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Düsseldorf - Potem ko je moral ukrajinski boksarski šampion Vladimir Kličko zaradi poškodbe preložiti težko pričakovani dvoboj z Britancem Tysonom Furyjem, je zdaj znan nov datum boksarskega spektakla težke kategorije za naslov svetovnega prvaka po verzijah WBO, IBF in WBA. V dvorani Esprit v Düsseldorfu se bosta udarila 28. novembra.

Dvoboj je bil sprva načrtovan 24. oktobra, a so ga na prošnjo iz Kličkovega tabora prestavili. Svetovni prvak si je namreč na treningu poškodoval mišico leve noge, do konca novembra pa naj bi bil pripravljen za novega izzivalca. »Pričakujem, da se bo moja poškodba kar se da hitro zacelila in bom lahko že 28. novembra vstopil v boksarski ring. Nadaljeval bom s pripravami, veselim se, da se bom lahko še letos boril, še zlasti sem zadovoljen zaradi navijačev, ki so že kupili vstopnice,« je sporočil Kličko.

Fury bo skušal s statistiko 24 zmag (18 s KO) brez poraza postati prvi boksar v zadnjih 11 letih, ki je jeklenemu Ukrajincu preprečil ubraniti naslov svetovnega prvaka. Kličko je v profesionalni karieri doživel le tri poraze, zadnjega 10. aprila 2004 proti Američanu Lamonu Brewsterju, od 64 zmag pa jih je kar 53 dosegel z nokavtom.