Presenečenje v Srbiji: športnica leta 2012 je Milica Mandić

Mnogi so pričakovali, da bo za športnika leta izbran teniški as Đoković, toda čast je pripadla zlati olimpijki.

Objavljeno
27. december 2012 08.50
Posodobljeno
27. december 2012 09.00
D. O., Delo.si, STA
D. O., Delo.si, STA

Beograd - Olimpijska zmagovalka v teakwondoju Milica Mandić je najboljša športnica Srbije leta v izboru časopisa Sport. Enaindvajsetletna Mandićeva, ki je zlato kolajno v Londonu dobila v kategoriji nad 67 kg, je v glasovanju premagala najboljšega tenisača sveta Novaka Đokovića, ki si je v izboru drugo mesto moral deliti s strelko Ivano Maksimović.

Mandićeva je dobila največ podpore, glasovali so srbski športni asi, legende ter prejšnji dobitniki naslova, ter je prepričljivo vzela srbsko športno krono, zlato značko, ki so ji ji izročili na sinočnji gala prireditvi v beograjskem hotelu Hayat, piše STA.

Drugo mesto sta si razdelila teniški as Đoković, lanski dobitnik naslova najboljšega športnika Srbije, in strelka Maksimovićeva, ki je v Londonu osvojila srebrno olimpijsko kolajno. Mandićeva je prejela 87 točk, Maksimovićeva in Đoković pa sta prejela vsak po 37 točk.

Đoković, ki je leto sklenil kot vodilni teniški igralec na svetovni jakostni lestvici ATP, zmagal je na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije in zaključnem turnirju sezone v Londonu, uvrstil pa se je tudi v finale Roland Garrosa in OP ZDA, pa na letošnjih olimpijskih igrah v Londonu ni izpolnil visokih pričakovanj srbske športne javnosti. Srbski zastavonoša na slovesnosti ob odprtju iger v Londonu je na četrtem mestu ostal brez olimpijske kolajne ter nazadnje brez naslova najboljšega športnika leta 2012 v Srbiji. Đoković je bil sicer letos razglašen za tenisača leta 2012 po izboru krovne mednarodne teniške organizacije ITF.