Prevc zaostal le za Poljakoma

Zadnja, deseta tekma poletne VN skakalce čaka jutri v Klingenthalu.

Objavljeno
01. oktober 2016 16.40
Norway FIS Ski Jumping World Cup
A. V.
A. V.
Linz - Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc, zanesljivi zmagovalec svetovnega pokala v minuli zimi, je na predzadnji tekmi poletne velike nagrade v avstrijskem Hinzenbachu osvojil tretje mesto in s tem prve stopničke v poletni sezoni.

Prevc je bil tretji že po prvi seriji, v finalu pa ga je z 89 metri (1,5 metra manj kot v prvi seriji) uspešno zadržal. Prevc danes ni bil kos razpoloženima Poljakoma Davidu Kubackemu, ki ga je ugnal za 2,8 točke, in predvsem Macieju Kotu, ki je z dvema najdaljšima skokoma, 92 in 93 metrov, s prednostjo skoraj desetih točk ugnal konkurenco.

Kot je s četrto zmago na peti njegovi tekmi (enkrat je bil drugi) v tej sezoni že osvojil skupno zmago s 480 točkami. Prevc je po dveh četrtih in enem petem mestu na svoji četrti letošnji tekmi prvič skočil na oder za zmagovalce, skupno pa je deveti z 205 točkami. Mesto pred njim je najboljši Slovenec Robert Kranjec z 227 točkami.

Točke sta sicer danes od slovenskih orlov osvojila še Anže Lanišek na 19. in Nejc Dežman na 24. mestu.

Brez finalne serije je za pičlo desetinko točke ostal Jernej Damjan na 31. mestu, potem ko je pristal pri 85,5 m. Anže Semenič, zmagovalec zadnje tekme poletne velike nagrade v Rusiji in skupno deseti, je bil z 82 metri 38., Miran Zupančič pa je bil s 83 metri 40.

Zadnja, deseta tekma poletne VN skakalce čaka jutri v Klingenthalu.