Prireditelji pokala Vitranc se lahko pohvalijo z zelenimi številkami

51. pokal Vitranc je vnovič požel pohvale vodilnih mož FIS, še bolj pa veseli podatek o pozitivni finančni bilanci.

Objavljeno
09. maj 2012 14.09
Posodobljeno
09. maj 2012 14.29
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Kranjska Gora - Prireditelji tradicionalnega tekmovanja za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kranjski Gori so po prvomajskih praznikih potegnili črto pod letošnji že 51. pokal Vitranc. Tekmovanje je bilo uspešno izvedeno po organizacijski in poslovni strani, saj se lahko Kranjskogorčani pohvalijo s pozitivno finančno bilanco.

Organizacijski komite 51. pokala Vitranc, ki je bil 10. in 11. marca, je na zadnji seji prejšnji četrtek sprejel zaključno poročilo ter se že začel pripravljati na naslednji, 52. pokal, ki bo v Zgornjesavski dolini 9. in 10. marca 2013. Priprave nanj že aktivno potekajo, saj so že potrdili terminski plan, piše STA.

Dobrih 70.000 evrov plusa namenili za investicije in 52. pokal

Dodatne energije za vnaprej jim vlivajo pozitivni podatki o poslovanju, ko je bilo prihodkov več kot odhodkov. Slednje je po mnenju generalnega sekretarja OK pokal Vitranc Srečka Medvena posledica dolgoročnega dela s pokrovitelji ter skrbnega načrtovanja ter zniževanja stroškov, vendar ne na škodo samega tekmovanja.

»Znesek višine prihodkov 51. pokala Vitranc znaša 1.269.520 evrov, odhodkov pa je bilo v znesku 1.199.148 evrov, ostanek dohodka v višini 70.372 evrov smo zato že namenili pripravi na 52. pokal Vitranc in zaključku investicij v potekajočo obnovo podatkovnih in energetskih vodov na tekmovalni progi. Korektno smo izpolnili tudi pogodbene finančne in materialne obveznosti do Smučarske zveze Slovenije in ji na podlagi pogodbe iz naslova medijskih pravic zagotovili 176.600 evrov,« je povedal Medven.

Kranjska Gora med tekmovalci zelo priljubljena

Kranjskogorski prireditelji tekem za svetovni pokal so znova želi pohvale vodilnih predstavnikov Mednarodne smučarske zveze (Fis) in tudi tekmovalcev samih. »Organizacija tekmovanja je bila izvedena na izredno visoki ravni tako v tekmovalnem, športnem kot organizacijskem smislu, kar je potrdila tudi ocena vodilnih mož FIS, navzočih na tekmovanju. Nenazadnje so bili enakega mnenja tudi tekmovalci sami, ki so izjemno pohvalili pripravo tekmovalne proge, ki je bila ena najboljših v zadnji zimi, z oziroma na težke vremenske razmere na nekaterih tekmovanjih pred Kranjsko Goro in dejali, da se z veseljem vračajo v Kranjsko Goro,« je še poudaril Medven.

Tekmovanje, alpski smučarji so se merili najprej v veleslalomu in nato še v slalomu, je vsak dan neposredno prenašalo več kot 18 držav, blizu 50 televizijskih postaj na petih celinah pa je tekmovanje povzelo v obliki posnetka ali novic. Dogodek v Kranjski Gori pa je privabil tudi sponzorje iz sosednje Hrvaške, Agrokorja in Hrvaške turistične skupnosti, ki so v sponzoriranju tovrstnega dogodka znali oceniti, da ima tak vrhunski dogodek veliko dodano vrednost. Sodelovanje z novima partnerjema bodo nadaljevali tudi v prihodnje, je potrdil Medven.