Prvaka v duatlonu Planko in Hočevarjeva

Rekordna prva tekma nove sezone slovenskega pokala v Ribnici je hkrati štela tudi za državno prvenstvo.

Objavljeno
09. april 2017 18.49
DP v Ribnici
J. P.
J. P.

Ribnica - Sezona slovenskega pokala v duatlonu, triatlonu in akvatlonu se je začela z 19. izvedbo ribniškega duatlona, ki je štel tudi za državno prvenstvo. Z rekordno številčno konkurenco sta v šprint duatlonu opravila 18-letni Kamničan Matevž Planko (1;02:21) in članica Telemacha Ljubljane Katja Hočevar (1;17:06). Med moškimi je zaradi tekem in treningov v tujini manjkalo kar nekaj prvokategornikov na čelu z Davidom Plešetom, na zmagovalni oder pa sta stopila še Urh Klenovšek, ki je za Plankom zaostal pet sekund, in Mark Mandič, pri dekletih pa Hanah Pevec in Urška Bernot.

»Prvih pet kilometrov teka sem opravil hitro, v svojem ritmu, in šel na kolo kot vodilni, a sem po prvem krogu ugotovil, da sam ne bom mogel odpeljati še dveh. Fante, ki so me lovili, sem počakal, v skupini petih tekmovalcev in menjavanju v vodstvu mi je bilo lažje. Niso pa bili tako močni v klancu, čeravno je sprva izgledalo drugače. V tretje sem načrtoval naskok in ga tudi izvedel, pri menjavi na drugi del teka sem napravil do 15 sekund razlike. Ko sem začel ponovno teči, sem ugotovil, da je bila to prava taktika. Začeli so me namreč zelo mučiti krči in po četrtini teka sem pomislil, da bom moral hoditi, k sreči pa so popustili in sem v cilj lahko pritekel zelo nadzorovano,« je strnil vtise Planko.

»Zelo sem presenečena nad prvim naslovom državne prvakinje, sploh zaradi zelo zapletene zime, v kateri zaradi želodčnih težav nisem mogla nemoteno trenirati. Tekma je bila kar naporna, sploh prvih pet kilometrov, ko so bile zraven vse ostale punce. Na kolesu se je skupina malo razbila in je bilo takoj nekoliko lažje. Proti cilju sem imela že težje noge, a sem zdržala še zadnji tek,« pa se je smejalo Hočevarjevi.