Prvi dan v Radovljici zaznamovali Pintarjeva in Šeglova

Začetek mednarodnega plavalnega mitinga v Radovljici je bil v znamenju slovenskih plavalk Tjaše Pintar in Janje Šegel.

Objavljeno
15. julij 2017 22.51
tlo*pintar
N. Gr.
N. Gr.
Radovljica - V Radovljici se je na tradicionalnem julijskem mednarodnem mitingu zbralo več kot 300 plavalcev iz 14 držav. Prvi dan sta z dosežki izstopali Ravenčanka Janja Šegel in domača plavalka Tjaša Pintar.

Šeglova je na 200 m prosto z 2:01,83 dosegla najboljši izid po mednarodnih tablicah, na 50 m prosto pa je bila ob zaključku dneva najboljša Slovenka. Prehitela je tako Pintarjevo kot novo slovensko rekorderko Nežo Klančar, ki pa je imela izjemno obsežen program in dan izkoristila za trening.

Pintarjeva je bila najboljša na 50 m prsno, kjer je prepričljivo premagala obetavni mladinki Taro Vovk in Klančarjevo, Radovljičanka pa je nato zmagala še na 200 m prsno, kjer je še enkrat ugnala Vovkovo.

Uspešno se po poškodbi vrača obetavna ravenska mladinka Janja Jamšek, ki je po pričakovanjih dobila tekmo na 100 m hrbtno pred Klančarjevo.

V moški konkurenci je bil najbolj zveneče ime slovenski olimpijec Anže Tavčar, ki pa je daleč od lanske forme, a je bil vseeno najboljši Slovenec na 50 m prosto. »V ZDA mi je šlo odlično, nato pa sem bil mesec in pol praktično brez treninga, saj sem se pripravljal na sprejemne izpite za študij stomatologije,« je dejal plavalec, ki je sprejemne izpite izdelal z odliko, kot pravi, pa si še želi plavati: »Kolikor se bo dalo. Zdaj čakam na vpis v novo univerzo, potem pa bomo videli, čeprav je večina mnenja, da je ta študij težko združljiv z vrhunskim športom. Imam še vedno velike športne želje, a za resne napovedi je prezgodaj.«

V moški konkurenci sta se zmag od Slovencev veselila Radovljičan Žan Pogačar na 100 m hrbtno in Ravenčan Matija Može na 200 m prsno. Na žalost so na mitingu manjkali članski reprezentanti, ki ta teden potujejo na SP v Budimpešto, zato so zamudili tudi današnje slovo dvakratnega olimpijca Roberta Žbogarja.