Prvi novinec pri ACH Volleyju: Slabetov pomočnik bo Finec

Novi pomočnik trenerja pri odbojkarskem prvaku ACH Volleyju bo Finec Lauri Hakala.

Objavljeno
03. julij 2013 13.10
vidic odbojka
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana – Doslej je bila pri odbojkarskem prvaku ACH Volleyju v prestopnem roku gneča le pri izhodnih vratih (večina tujcev, pomočnik trenerja Gašper Ribič, Alen Šket, Klemen Čebulj), zdaj se v klubu končno lahko pohvalijo tudi s prvim novincem. Resda ne v igralskem kadru, temveč v strokovnem štabu – v prihodnji sezoni bo namreč trenerju Luki Slabetu kot pomočnik asistiral Finec Lauri Hakala.

Očitno so v vodstvu kluba ubrali nasprotno taktiko kot pred prejšnjo sezono, ko so poskrbeli za povsem slovensko trenersko navezo, a občutno potujčili igralski kader. Letos je ravno obratno – vodilni klubski funkcionarji za prihodnjo sezono obljubljajo skoraj izključno slovensko igralsko zasedbo (vanjo naj bi vključili Jana Brulca in Jana Pokeršnika, doslej posojena v Calcit Kamnik, in vsaj enega novega domačega blokerja, šušlja se o Alenu Jerebu, Mihi Bregarju ali Mariu Koncilji; od tujcev zagotovo ostaja Srb Milan Rašić, iščejo pa še okrepitev na korektorskem položaju), zato pa bo strokovni štab okrepila moč od zunaj. To je mladi, 30-letni Finec Lauri Hakala, ki bo na položaju pomočnika trenerja zamenjal Kamničana Gašperja Ribiča.

»Razlog za odhod iz ACH Volleyja je vrnitev na delovno mesto učitelja športne vzgoje. Istočasno sem dobil priložnost delati v matičnem klubu Calcitu Volleyballu, v katerem sem prevzel prvo žensko ekipo. Rad bi se zahvalil ljudem v ljubljanskem kolektivu za ponujeno priložnost, želim jim srečno tudi v prihodnje,« je ob odhodu iz Ljubljane poudaril Ribič. Ob tem se mu je zahvalil tudi trener Luka Slabe: »Dolžan sem mu zahvalo, saj je opravil veliko delo na klopi našega kluba. Ob novih izzivih mu želim veliko uspeha.«

Še bolj pa se je Slabe razveselil novega pomočnika Laurija Hakale: »Je izredna osebnost, priden delavec in velik poznavalec odbojke. Z njegovim prihodom so največ pridobili igralci, saj je prvovrsten učitelj in trener, ki ljubi izzive.« Hakala je sicer 30-letni Finec iz Pieksämäkija, ki je med letoma 2004 in 2007 igral za moštvo Univerze Havaji, pozneje pa se je na igralnem mestu sprejemalca selil od Švice prek domovine do Belgije (Halen). Znašel se je tudi na širšem reprezentančnem seznamu, v tem času pa je uspešno igral tudi odbojko na mivki, predvsem v navezi z bratom Anssijem. Kot trener vseh starostnih kategorij se preizkuša že od preloma tisočletja, nazadnje je bil pomočnik pri ruski ženski zasedbi Dinamo Kazan.

»ACH Volley je v preteklosti opravil izjemno delo in ustvaril odlične razmere za uspešno delo moštva, ki nastopa tudi v ligi prvakov. Iz tega bi se lahko veliko naučile tudi druge majhne države. Zame bo to izjemna priložnost za sodelovanje z Luko Slabetom, ki je eden najboljših mladih trenerjev na stari celini,« je novemu delodajalcu polaskal Lauri Hakala.