Prvi polčas gladko dobili, bitke z Romuni pa še ne

Odbojka: ACH Volley na dobri poti v četrtfinale pokala CEV.

Objavljeno
16. januar 2018 22.22
Janez Porenta
Janez Porenta
Ljubljana – Odbojkarji ACH Volleyja so na pol poti do uresničitve cilja, preboja v četrtfinale evropskega pokala CEV. Pod Rožnikom niso pustili dihati mednarodno pisani zasedbi romunskega Arcade Galatija, ki pa ni mogla računati na pomoč prvega zvezdnika, nekdanjega reprezentanta Nikole Kovačevića.

Najbolj razburljiv je bil drugi niz, v katerem so gostje resda že zaostajali za pet točk (15:20), nato pa z odličnimi servisi rezervnega korektorja Adriana Raduja Gontariuja (v začetni postavi je bila namesto njega zadnja okrepitev, Litovec Arvydas Miseikis) dosegli štiri točke zapovrstjo in se Ljubljančanom prilepili za ovratnik. Izid je bil nazadnje izenačen pri 25:25, niz pa sta z blokoma zapečatila oba tujca Petar Đirlić in Dmitrij Babkov. Ravno v bloku je bil razkorak med tekmecema daleč največji (11:4), v vseh ostalih prvinah je bila Arcada enakovredna, si je pa že v uvodnem nizu privoščila kar 12 napak.

»En in edini cilj – zmaga – je uresničen. Igralci so navdušili z borbenostjo, prednost pa bo treba unovčiti tudi v povratnem dvoboju v Romuniji. Zavedati se vendarle moramo, da je bil to šele prvi polčas,« ostaja na realnih tleh trener oranžnih zmajev Zoran Kedačič, njegov bolgarski kolega na klopi gostov Nikolaj Jeliazkov pa je pristavil: »Ne vem natanko, kakšno poškodbo je utrpel Kovačević, za katerega upam, da bo v drugo lahko igral. Tokrat nismo pokazali najboljše igre.« Povratni obračun bo čez dva tedna.