Pulev nedorasel tekmec Kličku

Ukrajinski boksar Vladimir Kličko je ubranil naslov sv. prvaka težke kategorije, Bolgara Puleva je premagal z nokavtom v 5. rundi.

Objavljeno
16. november 2014 02.47
Germany Boxing Klitschko Pulev
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Hamburg - Ukrajinski boksar Vladimir Kličko je v Hamburgu ubranil naslov svetovnega prvaka težke kategorije, potem ko je z nokavtom v peti rundi premagal Bolgara Kubrata Puleva.

38-letni Kličko, ki je svetovni prvak po različicah IBF, WBO in WBA, je svojega 33-letnega nasprotnika že v uvodni rundi kar dvakrat spravil na tla, dvoboj pa je končal v peti rundi z močnim levim krošejem (v spodnjem videu).

Za Klička je bila to 63. zmaga v karieri (66 dvobojev, 63 zmag, 53 z nokavtom), zadnji poraz pa je utrpel pred desetimi leti: »Tukaj sem debitiral pred osemnajstimi leti in obožujem to mesto. Zelo težko ga je bilo zadeti s tistim krošejem. Vztrajno sem poskušal, vendar se mi je izmikal. Še nekajkrat sem poskusil in naposled mi je uspelo,« je dejal Kličko.

Kubrat Pulej je v Hamburgu doživel svoj prvi poraz v profesionalni karieri (21 dvobojev, 20 zmag, 11 z nokavtom): »Dobro se počutim. Zadovoljen sem s svojo borbo. Vladimir je zelo dober nasprotnik, vendar pa mislim, da je imel danes nekaj sreče. Rad bi se mu maščeval za poraz in naslednjič bo izid borbe drugačen,« je povedal Bolgar.