Rajko Hrvat prepričljivo do krstne zmage v karieri

Na tekmi svetovnega pokala v Vareseju je med lahkimi skifisti premierno zmagal izolski veslač Rajko Hrvat.

Š. Ro.
sob, 16.04.2016, 16:40

Varese - Nova sezpna tekem svetovnega pokala v veslanju se za najboljšega slovenskega veslača Rajka Hrvata ne bi mogla začeti bolje: s prvo zmago! V Vareseju je bil najboljši med lahkimi skifisti, v velikem finalu pa prepričljivo ugnal Hrvata Luko Radonića, tretje mesto je pripadlo Norvežanu Asku Jarlu Thjoemu. V malem finalu je nastopil še en izolski veslač, Marko Bolha, ki je bil tam tretji, zadnji.

Hrvat je imel predvsem v prvi polovici dela trd dvoboj z Radonićem, v tretji četrtini proge pa je tekmec s Hrvaške popustil in 29-letni slovenski reprezentant, aktualni svetovni podprvak, je suvereno osvojil prvo zmago v svetovnem pokalu v karieri.

»Malo sem presenetil samega sebe, da sem bil konkurenčen na startu, in če se mi pusti majhna razlika, sem nevaren in to sem tudi izkoristil. Dalo bi se mogoče iztisniti še kaj več, vendar je to šele moja prva letošnja tekma v enojcu in iz tega vidika sem še posebej vesel te zmage. Malo pa vendar moram pustiti konkurenci, če se malo pošalim. Moj cilj je bil, da sem na začetku čim bližje, to sem izpeljal in izjemno sem vesel zmage. Obenem sem skoraj dosegel nov osebni rekord, zmanjkali sta mi dve sekundi, in to me še dodatno veseli. Koristili so mi tudi treningi v dvojnem dvojcu, kjer se žal ni izšlo, s svojimi cilji sem šel naprej in rezultat je že tu,« je po zmagi dejal Hrvat, ki je sezono začel skupaj z Bolho, s katerim sta načrtovala nastop na olimpijskih kvalifikacijah, a so prve tekme pokazale, da izbrana kombinacija ne najde prave usklajenosti.

 

Že pred tem je Mariborčan Gašper Fistravec v težkem skifu osvojilo peto mesto v polfinalu in ga v nedeljo čaka nastop v finalu B. Aleš in Janez Zupan sta bila v finalu C med dvojci brez krmarja četrta. Fistravec tokrat ni imel realnih možnosti za eno od prvih treh mest, saj je že 500 metrov pred ciljem precej zaostajal za želenim tretjim mestom, zato je v končnici popustil in varčeval z močmi za nedeljo. V finale so se uvrstili Hrvat Damir Martin, Poljak Natan Wegrszycki-Szymczyk in Izraelec Dani Fridman. Iz drugega polfinala so se v finale prebili Kubanec Angel Fournier Rodriguez, Finec Robert Ven in Belgijec Hannes Obreno.

Prijavi sovražni govor