Ratejeva slavila na evropskem pokalu

Metalka kopja Martina Ratej je zmagala na evropskem zimskem pokalu v metih (62,43 m).

Objavljeno
14. marec 2015 19.27
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Leiria - Slovenska metalka kopja Martnia Ratej je zabeležila zmago na evropskem zimskem pokalu v metih v portugalskem mestu Leiria.

Ratejeva si je zmago priborila v zadnji seriji, ko je kopje vrgla 62,43 metra, s čimer je še tretjič osvojila zlato na evropskem pokalu. Drugo mesto je zasedla Nemka Linda Stahl (62,12 m), tretje pa njena rojakinja Katharina Molitor (62,08).

»Zelo sem sem zadovoljna z zmago. Izid dneva sem dosegla v šesti seriji, ko sem se iz šestega mesta ponovno prebila nazaj na prvega. Zelo je pihalo in so bili pogoji zelo težki. Bilo je tudi igra sreče v vetrom, ko je bilo potrebno zadeti tudi trenutke brez vetra. Zelo sem vesela, ker mi je to uspelo v zadnji seriji. Konkurenca je bila zelo dobra, tudi največje tekmice pa so imele le po en dober met. Zelo sem zadovoljna s to tekmo,« je povedala Ratejeva.

Pleško trinajsti

Poleg Ratejeve je danes tekmoval še metalec kladiva Nejc Pleško, ki je zasedel trinajsto mesto (68,92).

Zmagal je olimpijski prvak, Madžar, Krisztian Pars (79,24), drugi je bil svetovni prvak, Poljako Pawel Fajdek (76,19), tretji pa Sergej Margijev iz Moldavije (73,84).

V nedeljo bodo nastopili še Barbara Špiler med članicami v metu kladiva, Veronika Domjan med mlajšimi članicami v metu diska, Blaž Zupančič med mlajšimi člani v suvanju krogle, Matija Kranjc med člani v metu kopja, Matija Muhar v kategoriji do 23 let v metu kopje in Klavdija Štravs do 23 let v metu kladiva.