Ratejeva tretja na evropskem pokalu v metih

Slovenska metalka kopja Martina Ratej je bila zadovoljna z uvrstvitvijo, ne pa tudi z daljavo (59,57 m ).

Objavljeno
15. marec 2014 22.39
OI London
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Lizbona - Slovenska rekorderka v metu kopja Martina Ratej je na 14. evropskem zimskem pokalu v metih v Leirii na Portugalskem zasedla tretje mesto (59,57 m). Zmagala je Nemka Linda Stahl, tretja na olimpijskih igrah 2012 in evropska prvakinja leta 2010 (61,20 m), druga pa je bila njena rojakinja Katharina Molitor (60,98 m).

»S tretjim mestom sem zadovoljna, sam pa sem pričakovala večjo daljavo. Bolečina v nogi je bila malo premočna, da bi lahko dosegla tiste daljave, za katere sem pripravljena. Tudi na treningih sem kazala boljše mete. Zato lahko rečem le, da je uvrstitev dobra, dolžina meta pa ne,« je povedala Ratejeva.

Na letošnjem zimskem državnem prvenstvu v Domžalah je dosegla 62,70 m in je s tem trenutno četrta na svetu. Na lanskem tovrstnem tekmovanju, ki je potekalo v španskem Castellonu, je bila šesta, leta 2012 je v črnogorskem Baru zmagala s 63,59 metra in s tem ponovila uspeh, ki ga je dosegla dve leti pred tem.

»Prejšnjo soboto si je Ratejeva rahlo poškodovala desno nogo in zadnji teden nismo mogli trenirati, kot bi želeli. Glede na to se je kar dobro izvlekla. Poleg tega je iz ozadja na tretje mesto prišla v zadnji seriji. To me najbolj veseli. Najboljši met je imela sicer v drugi seriji, ko pa je prestopila. Na začetku se ni upala vreči, kot bi lahko, ker ni upala potegniti desne noge v zaključku, kar je najpomembneje. Tu je zbrala vsa evropska elita v ženskem kopju razen Čehinje Barbore Špotakove, manjkata sicer tudi Rusinja Marija Abakumova in Nemka Christina Obergföll, ki pa sta noseči,« je dejal trener Ratejeve Andrej Hajnšek.

To je bil edini slovenski nastop prvi dan tekmovanj, v nedeljo, ko bo konec prvenstva, pa bodo nastopili še Barbara Špiler (kladivo), Veronika Domjan (disk) ter v metu kopja Blaž Zupančič, Matija Kranjc in Matija Muhar.