Rekordna kazen za bejzbolista

Metalec moštva NY Mets v ligi MLB, 25-letni Jenrry Mejia iz Dominikanske republike, bo počival kar 162 tekem.

Objavljeno
29. julij 2015 11.34
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - Dominikanskega bejzbolista Jenrryja Mejio, metalca moštva New York Mets v ameriški poklicni ligi MLB, čaka rekordna kazen zaradi zlorabe dopinga. Potem ko se je po suspenzu, med katerim je moral prisilno izpustiti 80 dvobojev, vrnil šele 12. julija letos, so ga zdaj doletele nove, še drastičnejše sankcije.

Petindvajsetletnik je namreč padel še na drugem dopinškem preizkusu, odkrili so mu zlorabo anabolikov stanozolola in boldenona. Prepoved igranja na kar 162 tekmah, ki je posledica ponovitve prestopka, je najdaljša v zgodovini lige MLB in hkrati izenačitev neslavnega rekorda, ki ga je v lanski sezoni podrl razvpiti ameriški veteran Alex Rodriguez.

»To bo uničilo zelo obetavno profesionalno kariero, toda pravila so pravila. Mi jih spoštujemo. To je posledica sprejemanja napačnih odločitev,« je poudaril vodja moštva iz New Yorka Sandy Alderson. Trener Terry Collins pa je dodal: »Rad imam Jenrryja - kot igralca in kot človeka. Zato sem skrajno razočaran nad tem, kar se je zgodilo.«