Renata Oražem je svetovna prvakinja s samostrelom

Renata Oražem je na svetovnem prvenstvu v Rusiji v streljanju s samostrelom na 30 m kleče osvojila zlato medaljo.

Objavljeno
25. avgust 2015 12.14
A. G., Delo.si
A. G., Delo.si

Ljubljana – Slovenska strelka Renata Oražem je v Ulan-Udeju na svetovnem prvenstvu v streljanju s samostrelom kleče osvojila zlato medaljo na 30 m. V težkih vremenskih razmerah z močnim vetrom je unovčila svoje bogate izkušnje in konkurenco premagala s prednostjo dveh krogov – skupno je zadela 287 krogov (po serijah 97, 98 in 92). Robert Markoja je v isti disciplini zasedel šesto mesto.

Oražmova s tem nadaljuje bogato tradicijo slovenskih uspehov v streljanju s samostrelom, saj sta se pred njo z naslovom svetovnega prvaka že okitila Rajmond Debevec in Robert Markoja. Debevec je bil na svetovnih prvenstvih najboljši štirikrat, Markoju pa je to uspelo enkrat. Slovenci imamo tudi ekipno zlato medaljo na 10 m iz leta 2001, ki so jo osvojile Zdenka Stern (Stolnik), Natalija Burič (Prednik) in Tina Grabnar.

V stoječem položaju na 30 m sta zmagala nemška predstavnika Gebhard Furst in Norbert Ettner z 272 krogi, enak rezultat pa je dosegla tudi tretjeuvrščena Sonja Strillinger. Robert Markoja je v tej disciplini zasedel 15. mesto, Renata Oražem pa 18. V kombinaciji je bila Oražmova 6., Markoja pa brez finala 11.