Tudi Renner med udeleženci diamantne lige

Slovenski skakalec s palico Robert Renner je bil povabljen na miting diamatne lige v Londonu, ki bo ta konec tedna.

Objavljeno
18. julij 2016 07.36
Posodobljeno
18. julij 2016 07.48
Renner Borut Državno prvenstvo v atletiki Nova Gorica 25.07.2015 foto:Igor Mali
M. Ž.
M. Ž.

London - Skakalec s palico Robert Renner je novi slovenski športnik na seznamu povabljencev na miting diamantne lige.

22-letni Celjan, bronasti z nedavnega evropskega prvenstva v Amsterdamu, je zavoljo odličnih predstav prejel povabilo za udeležbo na mitingu v Londonu, ki bo 22. in 23. julija.

»Po dolgem čakanju na čakalni listi za diamantno ligo v Londonu sem končno dobil potrditev za svoj nastop. Končno bom lahko tekmoval na enem izmed najprestižnejših mitingov na svetu. Mislim, da je to želja vsakega vrhunskega atleta in jaz nameravam to povabilo kar najbolje izkoristiti v svoj prid, tako da to ne bi bil zadnji nastop v ligi letos,« je o vabilu povedal Renner.

Slovenski atlet v zadnjem času nastopa v zelo dobri formi, kar je potrdil tudi na urbanem atletskem spektaklu v središču nemškega mesta Rottach Egern, kjer je preskočil višino 560 cm.

Povabljen tudi Janežič

Že pred dnevi je vabilo prejel tudi Luka Janežič, ki je na evropskem prvenstvu v Amsterdamu v teku na 400 metrov osvojil peto mesto. »Želja vsakega atleta je nastop na diamantni ligi. Ta želja se mi je zdaj uresničila, seveda pa mi brez trdega dela in garanja to ne bi uspelo. S trenerjem Rokom Predaničem očitno delava zelo dobro, vesel sem, da imam takega trenerja, ki živi za atletiko. Tako se bom pomeril v najprestižnejšem in najmočnejšem atletskem mitingu. Vesel sem tudi, da imam zelo dobrega menedžerja, ki mi to tudi omogoča. Za zdaj zelo dobro sodelujemo in to je zelo pomembno,« je dejal Janežič.