Rennerju za bron 5000 evrov, trenerju polovica tega zneska

Slovenski atletski junak zdaj že razmišlja o olimpijskih igrah.

Objavljeno
12. julij 2016 18.26
A. V., STA
A. V., STA
Ljubljana - Atletska zveza Slovenije (AZS) je po vrniti 19-članske reprezentance z evropskega prvenstva v Amsterdamu pripravila sprejem, na njem pa je predsednik zveze Roman Dobnikar Robertu Rennerju, ki je osvojil bron v skoku s palico, izročil ček z 5000 evrov nagrade, polovico tega zneska pa bo prejel njegov trener Milan Kranjc.

"Še vedno nisem začutil kolajne, kot sem že rekel, se to pri meni zgodi pozneje. Iz dneva v dan pa se zavedam, da sem dosegel velik uspeh, ki ga ni nihče pričakoval. Zato se mi bo odprlo veliko več poti v atletiki, obenem bodo pričakovanja drugih še večja, tega se veselim in sem na to pripravljen. Izkoristil sem prvo priložnost, ki sem jo dobil na svojem prvem EP na prostem in že pri dvaindvajsetih letih osvojil člansko medaljo, ki je bila pred tem cilj moje tekmovalne poti. Toda vedno si lahko boljši, tudi v Amsterdamu bi bilo lahko tako, vendar se je glede na vse izteklo fantastično," je ocenil 22-letni Renner, dobitnik medalj, tudi zlatih, v mlajših starostnih kategorijah.

Izmed reprezentantov so se prejema udeležili finalistka skoka v višino Maruša Černjul, finalist EP pred dvema letoma Matija Kranjc, Petra Koren, Neja Filipič in Nejc Pleško. Trener Rennerja Kranjc se je v sproščenem vzdušju lotil tudi vse ostrejših mednarodnih atletskih norm za velika tekmovanja. "Če sam ne bi imel možnosti, da bi nastopal v najmočnejši mednarodni konkurenci, potem ne bi imel nobene želje in motiva za treninge in bi se moja kariera zelo kmalu končala," je bil jasen 32-letni slovenski rekorder v metu kopja Matija Kranjc, ki je tudi predstavnik športnikov v vodstvu AZS.

Za SP marca letos v Portlandu je bila norma na nastop v skoku v višino kar 5,77 m, kar je več od slovenskega rekorda Rennerja, ki bi sicer zadoščal za kolajno na večini velikih tekem zadnjem obdobju, ter krepko prek dosežkov, ki jih je prva trojica v slabih vremenskih razmerah zmogla na letošnjem EP. "Ni pošteno, da so norme tako zaostrene. Izid, dosežen v finalu EP, ne bi zadostoval za uvrstitev na prvenstvo, v Amsterdamu pa sem osvojil medaljo in sem do nje prišel iz ozadja. Sam pa se trenutno ukvarjam z zadnjimi pripravami in tekmovanji pred OI. Te so že prihodnji mesec. Ne bi rad nič napovedoval. Prvi cilj je finale. OI so druga pesem kot EP ne glede na to, da je večina svetovnega vrha iz Evrope. Prišli bodo dodatni tekmovalci, ki se bodo borili za odličja in bo veliko, veliko težje, kot je bilo na EP," je menil Renner.