Romanova izpolnila normo za OI

Atletinja Sonja Roman je na mitingu v nizozemskem Hengelu v teku na 1500 metrov dosegla normo B za nastop na olimpijskih igrah.

Objavljeno
27. maj 2012 19.48
Sonja Roman
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Hengelo - Slovenska rekorderka Sonja Roman si je na atletskem mitingu v Hengelu, svoji drugi tekmi sezone,  v teku na 1500 metrov uspela zagotoviti B normo za nastop na olimpijskih igrah.

Preizkušnjo na Nizozemskem je dobila Britanka Hannah England (4:04,05), Romanova pa je kljub devetemu mestu - nastopilo je 18 tekmovalk - tekla dovolj hitro (4:07,67), da je izpolnila zahtevano normo, ki znaša 4:08,90

»Zelo sem vesela. Normo za OI imam v žepu in sedaj se bom lahko mirno pripravljala in tekmovala v olimpijski sezoni. Taktično sem sicer slabo tekla. Bilo nas je kar 18 na startu in zato izjemna gneča po startu. Prvih 400 m sem bila povsem zadnja, potem pa sem se počasi prebijala naprej. Pri tem me je nemška tekačica, ki je bila na moji desni, boksnila v trebuh in sem sprva mislila, da ne bom mogla teči do konca. Prisiljena sem bila teči zame neznačilen tek, začeti zadaj in potem stopnjevati ritem. Menim, da po dveh letih, ko zaradi zdravstvenih težav nisem tekmovala, sedaj nastopam bistveno bolj učinkovito,« je povedala Romanova.

Romanova je prvič letos na prostem tekmovala 16. maja na svetovnem izzivu IAAF v Daeguju v Južni Koreji in osvojila deveto mesto (4:10,66) z normo za evropsko prvenstvo.