Romanova izpolnila normo za OI

Atletinja Sonja Roman je na mitingu v nizozemskem Hengelu v teku na 1500 metrov dosegla normo B za nastop na olimpijskih igrah.

ned, 27.05.2012, 17:48

Hengelo - Slovenska rekorderka Sonja Roman si je na atletskem mitingu v Hengelu, svoji drugi tekmi sezone,  v teku na 1500 metrov uspela zagotoviti B normo za nastop na olimpijskih igrah.

Preizkušnjo na Nizozemskem je dobila Britanka Hannah England (4:04,05), Romanova pa je kljub devetemu mestu - nastopilo je 18 tekmovalk - tekla dovolj hitro (4:07,67), da je izpolnila zahtevano normo, ki znaša 4:08,90

»Zelo sem vesela. Normo za OI imam v žepu in sedaj se bom lahko mirno pripravljala in tekmovala v olimpijski sezoni. Taktično sem sicer slabo tekla. Bilo nas je kar 18 na startu in zato izjemna gneča po startu. Prvih 400 m sem bila povsem zadnja, potem pa sem se počasi prebijala naprej. Pri tem me je nemška tekačica, ki je bila na moji desni, boksnila v trebuh in sem sprva mislila, da ne bom mogla teči do konca. Prisiljena sem bila teči zame neznačilen tek, začeti zadaj in potem stopnjevati ritem. Menim, da po dveh letih, ko zaradi zdravstvenih težav nisem tekmovala, sedaj nastopam bistveno bolj učinkovito,« je povedala Romanova.

Romanova je prvič letos na prostem tekmovala 16. maja na svetovnem izzivu IAAF v Daeguju v Južni Koreji in osvojila deveto mesto (4:10,66) z normo za evropsko prvenstvo.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se