Rose z olimpijsko zmago v najboljšo deseterico

Olimpijski prvak v golfu Justin Rose je na jakostni lestvici z 12. mesta napredoval na 9. Na vrhu ostaja Jason Day.

Objavljeno
24. avgust 2016 09.47
M. Ž.
M. Ž.

Ljubljana - Angleški golfist Justin Rose se je po zaslugi zmage na olimpijskih igrah povzpel na računalniški lestvici v elitno deseterico.

Rose je bil pred začetkom turnirja na dvanajstem mestu, uspeh v Riu de Janeiru pa je poskrbel za dvig na deveto mesto.

Na prvih treh mestih so ostali isti igralci. Vodi Avstralec Jason Day pred Američanoma Dustinom Johnsonom in Jordanom Spiethom, četrti je po novem Šved Henrik Stenson, ki je Severnega Irca Roryja McIlroya potisnil na peto.

Čez dober mesec dni se bodo najboljši evropski in ameriški golfisti pomerili na tradicionalnem Ryderjevem pokalu, ki bo potekal med 29. septembrom in 2. oktobrom. Tako Evropa kot Združene države Amerike imajo v elitni deseterici po štiri igralce. Ekipi bosta šteli po dvanajst članov, deset po lestvici letošnjih rezultatov, dva pa bosta v ekipo uvrščena po izboru kapetanov.

V evropski postavi imajo nastop zagotovljen Rory McIlroy (Severna Irska), Danny Willett (Ang), Henrik Stenson (Šve), Chris Wood (Ang), Sergio Garcia (Špa), Rafa Cabrera Bello (Špa), Justin Rose (Ang), Andy Sullivan (Ang) in Matthew Fitzpatrick (Ang), v ameriški pa Dustin Johnson, Jordan Spieth, Phil Mickelson, Jimmy Walker, Brooks Koepka, Zach Johnson, J.B. Holmes in Patrick Reed.

Parkova z olimpijskim zlatom na četrto mesto

Tudi na ženski jakostni lestvici so najboljše tri igralke ohranile svoje položaje. Prva je Novozelandka Lydia Ko, druga Tajka Ariya Jutanugarn in tretja Kanadčanka Brooke M. Henderson, na četrto pa se je s petega mesta dvgnila nova olimpijska prvakinja, Južnokorejka Inbee Park.