Rossi kljub pribitku do laskave zmage v Monzi (VIDEO)

Italijanski motociklistični doktor je vpisal nov rekordni dosežek, saj si je konkurenco pokoril že šestič.

Objavljeno
04. december 2017 16.28
J. P.
J. P.

Monza - Prekaljeni italijanski motociklistični lisjak Valentino Rossi je že večkrat dokazal, da se ne znajde odlično zgolj na dveh kolesih, temveč tudi na štirih. Postal je namreč že pravi serijski zmagovalec spektakularnega Monza reli šova, na katerem si je letos konkurenco pokoril že tretjič zapovrstjo in šestič doslej, kar se ni posrečilo še nikomur pred njim, zdaj je za seboj pustil tudi Dinda Capella. Prvič je zmagal že leta 2006, prva dva uspeha vpisal za volanom forda focusa WRC, nadaljnje štiri s fordom fiesto RS WRC, vselej pa mu je zapiske bral Carlo Cassina.

Še najbližje, na skoraj šest sekund (5,7) zaostanka, sta Rossiju prišla dirkača relija, Belgijec Thierry Neuville in Norvežan Andreas Mikkelsen, ki sta se izmenjevala na sedežu istega »jeklenega konjička«, tretji je bil »doktorjev« rojak, vztrajnostni voznik Marco Bonanomi, četrti pa večkratni šampion v elitnem motokrosističnem razredu MXGP, Antonio Cairoli. Rossi se je zmage, do katere se je dokopal na zadnji hitrostni preizkušnji, veselil kljub desetsekundni kazni, ker je bil njegov dirkalnik sedem kilogramov lažji od predpisanega.

»To je bil eden mojih najostrejših bojev v Monzi doslej, štirje dirkalniki so bili sposobni zmagati, vsi smo si bili blizu do konca. Žal je ekipa v petek storila majhno, toda dokaj neumno napako pri teži dirkalnika, ko sem izvedel za kazen, sem že mislil, da je vsega konec. A sem v nadaljevanju napadel do skrajnosti in tvegal vse, izšlo se je. V zadnjih nekaj letih je prireditev nesluteno zrasla, še posebej zabavno je tekmovati proti proti pravim vrhunskim voznikom relija. Nepozabno,« se je smejalo 38-letnemu italijanskemu veteranu.