Rožle Prezelj predsednik komisije atletov IAAF

Slovenski rekorder v skoku v višino je nasledil Franka Fredericksa. Podpredsednica Britanka Paula Radcliffe.

Objavljeno
27. februar 2016 22.21
Š. Ro.
Š. Ro.

Monte Carlo - Slovenski rekorder v skoku v višino Rožle Prezelj je postal predsednik komisije atletov pri Mednarodni atletski zvezi (IAAF). Na kongresu v Monaku so ga izvolili soglasno, na tem mestu bo nasledil Franka Fredericksa, dobitnika olimpijskih kolajn za Namibijo. Svetovna rekorderka v maratonu Paula Radcliffe iz Velike Britanije je bila izvoljena za podpredsednico.

Prezelj sicer je tudi varuh športnikov pravic v Sloveniji. »Zelo sem ponosen in hvaležen, da sem dobil zaupanje mojih športnih kolegic in kolegov v komisiji, ki so mi zaupali to pomembno vlogo in v teh časih, polnih izzivov. Naredil bom vse najboljše, kar je v moji moči, da vrnem zaupanje atletski družini. Zahvaljujem se tudi mojemu predhodniku Franku Fredericksu za njegov trud in prizadevanja v vlogi ambasadorja atletinj in atletov,« je dejal 36-letni pravnik.

»Zahvala gre najprej Franku Fredericksu, ki je vestno opravljal delo predsednika od leta 2011. Čestitke za izvolitev Rožletu Prezlju in Pauli Radcliffe, ki ju čaka zahtevna naloga, ker bosta vodila atlete v ključnih časih za prihodnost kraljic športov. Vloga komisije bo zelo pomembna pri uvajanju reform v naši organizaciji, pri vračanju načetega zaupanja ter pri boju za čisto atletiko in pošteno tekmovanje,« je izvolitve pospremil Sebastian Coe.