Rusi razkrili imena dopinških prekrškarjev iz Pekinga

Znane so identitete 14 ruskih športnikov, ki so bili po ponovnem testiranju pozitivni na dopinškem testu z OI 2008.

Objavljeno
25. maj 2016 15.48
Russia Doping
M. Ž., STA
M. Ž., STA
Moskva - Ruska tiskovna agencija Tass je objavila seznam štirinajstih športnikov iz treh športnih panog, ki so bili pozitivni po ponovnem pregledu dopinških testov z olimpijskih iger leta 2008 v Pekingu, ki jih je zahteval Mednarodni olimpijski komite (Mok). Velika večina med njimi prihaja iz atletskih vrst.

Ruska atletska zveza je na svoji spletni strani že objavila da nihče, ki je bil v preteklosti ujet pri jemanju nedovoljenih poživil, ne bo mogel nastopiti na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Na seznamu so atleti Julija Čermošanskaja, zlata v štafeti na 4x100 m, Marija Abakumova, srebrna v metu kopja, Anastasija Kapačinskaja in Tatjana Firova, srebrni v štafeti 4x400 m, Denis Nižegorodov, bronast v hitri hoji na 50 km, Inga Abitova, tekačica na 10.000 m, Denis Aleksejev, bronast na 400 m, Jekaterina Volkova, bronasta na 3000 m zapreke, deseterobojec Aleksander Pogorelov, suvalec krogle Ivan Jušakov in Ana Čičerova, bronasta v skoku v višino, ter veslač Aleksander Kornilov, srebrna v dviganju uteži Marija Šajnova in Nadežda Jevstjukina, bronasta v dviganju uteži.