Rusinje v Minsku pobrale kar vse naslove evropskih prvakinj

Na evropskem prvenstvu v Minsku je prevladovala Jana Kudrjavceva, ki je v finalih z rekviziti osvojila kar tri zlata odličja.

Objavljeno
04. maj 2015 00.09
GYMNASTICS-RHYTHMIC-EUR-BLR
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Minsk - Ruska ritmična gimnastičarka Jana Kudrjavceva je na evropskem prvenstvu v Minsku zasijala v vsej veličini. Na finalih z rekviziti je Rusinja osvojila kar tri zlata odličja, najboljša je bila z žogo, kiji in trakom. Tudi zadnje preostalo zlato je potovalo čez rusko mejo, z obročem je bila najboljša Margarita Mamun.

Ta je osvojila tudi srebrno kolajno z žogo, medtem ko je tretje mesto osvojila Belorusinja Melitina Stanjuta. Z obročem je srebro osvojila Stanjuta, bron pa še ena Belorusinja Kaziarina Halkina. S kiji je za Kudrjavcevo najmanj zaostala Ukrajinka Gana Risatdinova, tretje mesto pa sta si razdelili Halkina in Stanjuta. S traki sta do odličja ob neverjetni Kudrjavcevi prišli še Stanjuta in Azerbajdžanka Marina Durunda.

Rusko prevlado so njihove predstavnice potrdile tudi v mnogoboju, kjer so premagale Belorusinje in Ukrajinke. Špela Kratochwill, Sara Kragulj in Aja Jerman Bukavec so Sloveniji prinesle 19. mesto.

Posamično je bila najboljša od Slovenk Kratochwillova, ki je s kiji zasedla 34. mesto, s traki 36., z žogo 44., z obročem pa 33. mesto. Kraguljeva je bila s kiji 46., z žogo 34., z obročem pa 40.  Jerman Bukavčeva je tekmovanje s traki sklenila na 53. mestu.