S protibolečinskimi tabletami pri vrhu

Na svetovnem pokalu v športni gimnastiki v Dohi Teja Belak druga, Sašo Bertoncelj tretji.

Objavljeno
27. marec 2014 20.38
SLO., LJ., SVETOVNI POKAL V GIMNASTIKI, SASO BERTONCELJ, FOTO: DEJAN JAVORNIK
S. V., šport
S. V., šport

Doha – Teja Belak in Sašo Bertoncelj si ta čas brez protibolečinskih tablet ne predstavljata gimnastičnega življenja, prva zaradi poškodbe stopala, drugi zaradi težav po operaciji komolca. A kljub temu sta včeraj na tekmi svetovnega pokala v Dohi poskrbela za odličen slovenski dan, saj je bila Belakova druga na preskoku, Bertoncelj pa tretji na konju z ročaji.

Na uvodni tekmi svetovnega pokala v Cottbusu Belakovi protibolečinske tablete niso prijele, ker je le stežka tekla, si je tudi premislila glede enega skoka, ki ga je načrtovala, kar je vodilo v ponesrečen nastop, težave pa se odtlej niso prav nič umirile, kvečjemu stopnjevale so se. Po prihodu iz Nemčije je namreč obiskala zdravnika, ki ji je dal »blokado«, vendar pa ta ni delovala, zato je v Dohi poskusila z drugimi tabletami, s katerimi pa je bilo veliko bolje. Najprej je zelo dobro opravila v sredinih kvalifikacijah, v katerih je bila tretja (13,950), v finalu je uvrstitev izboljšala še za eno mesto, oceno pa pripeljala do 14,100 predvsem na račun prvega skoka, pri katerem se je vkopala v blazine.

»Pred tekmo me je bilo strah, kako se bo vse skupaj razpletlo, saj teden dni nisem normalno trenirala, zdaj pa sem v dveh dneh prikazala štiri super skoke. Res sem zadovoljna, pa tudi malce presenečena, brez vadbe je pač težko pričakovati takšen nastop. Tudi če bi bil malce slabši, bi bila še vedno zelo vesela,« je komentirala Belakova ter ugotavljala, da je tudi adrenalin opravil svoje. Ob tem pa se je seveda vprašala tudi, kako naprej oziroma kako do evropskega prvenstva, po katerem naj bi sicer šla na operacijo. Do takrat jo čakata še tekmi svetovnega pokala v Ljubljani in Osijeku, prvenstvo stare celine pa je na sporedu sredi maja. »Do EP moram zdržati, ne morem pa toliko časa uživati protibolečinskih tablet,« je razmišljala Belakova, ki je za zmagovalko Lariso Andreeo Iordache zaostala dobri dve desetinki. Druga slovenska finalistka na tem orodju Tjaša Kysselef je zasedla 8. mesto (13,262).

Da ni najbolje tekmovati s pomočjo tablet, je včeraj ugotavljal tudi Bertoncelj, ki je bil na nek način tudi presenečen nad razpletom, ki mu je prinesel 3. mesto (15,150). Sam je namreč računal, da bo lahko kolikor toliko normalno tekmoval šele v Ljubljani, a doslej je vse tri sestave izvedel brez padca, izvedba je vsakič lepša, seveda pa še zdaleč ne takšna, kot bi si jo želel. Tudi včeraj so mu tako noge enkrat »pobegnile«, še vedno ni tiste prave ostrine, a boljša sta bile le Harutjun Merdinjan in Robert Seligman, medtem ko je najboljši konjenik Krisztian Berki padel z orodja. »Na splošno je bila vaja super, tekma pa težka in močna. In seveda ena bolj veselih zame,« je užival v 3. mestu Bertoncelj.

Danes čaka finalni nastop še Mitjo Petkovška na bradlji in Sašo Golob na parterju.