Sagan od Korena in Mohoriča h Kumpu

Najboljši slovaški kolesar Peter Sagan bo po sezoni zamenjal delodajalca, od Cannondala se bo preselil k Tinkoff-Saxoju.

Objavljeno
05. avgust 2014 19.47
CYCLING-SVK-SAGAN-FILES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Bratislava − Najboljši slovaški kolesar Peter Sagan od prihodnje sezone naprej ne bo več klubski kolega Slovencev Kristjana Korena in Mateja Mohoriča pri Cannondalu, saj si je našel novega delodajalca, zvestobo je namreč obljubil moštvu Tinkoff-Saxo, pri katerem si kruh trenutno služi španski zvezdnik Alberto Contador, pa tudi naš kolesar Marko Kump. Za Slovaka so se sicer ogrevali tudi pri Astani in novi španski ekipi v lastništvu dirkaškega asa formule ena Fernanda Alonsa, a oboji brez uspeha.

Štiriindvajsetletni Sagan je na letošnji »francoski pentlji« tretjič zapored oblekel zeleno majico za najboljšega po točkah, a se − v nasprotju s prejšnjima dva izvedbama, ko je bil uspešen štirikrat − ni veselil niti ene etapne zmage, prav tako ne more biti zadovoljen z dosedanjim delom sezone, saj je edini odmevnejši uspeh vpisal na preizkušnji E3 Harelbeke. Odličen šprinter in specialist za klasike, ki se ga je prijel vzdevek »Terminator«, je sicer do zdaj vso svojo profesionalno kariero, torej od leta 2010, preživel v majici Cannondala.