Šalamunov memorial slaba popotnica za Glasgow

Slovenski telovadbi se na generalki za SP niso posebej izkazali. Zmaga Tjaše Kysselef v mnogoboju.

Objavljeno
12. oktober 2015 00.04
Kysselef
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Maribor - Slovenski telovadci so se pred odhodom na svetovno prvenstvo v Glasgow pomerili na tradicionalnem 48. Šalamunovem memorialu v Mariboru. Z generalko, ki je štela tudi za državno prvenstvo, v splošnem ne morejo biti najbolj zadovoljni.

Največ skrbi sta v slovenski reprezentanci povzročili poškodbi: Alen Dimic se je tekmovanju v dvorani Tabor povsem odpovedal zaradi poškodbe noge, bolečino je začutil na sobotnem treningu. Ali bo tekmoval na Škotskem, tam je predviden za mnogoboj, bo znano v prihodnjih dneh, v ponedeljek zjutraj ga čaka magnetna resonanca. Težave ima tudi Teja Belak, prav tako potnica za SP, ki je zaradi težav z gležnjem na Šalamunovem memorialu nastopila le na dvovišinski bradlji, parter, gred in preskok je odpovedala.

Najboljša v slovenskem taboru je bila Tjaša Kysselef, ki je z 49,850 točke postala tudi zmagovalka Šalamunovega memoriala. V moški konkurenci je zmagal Tarik Soto Byfield iz Kostarike z 80,500 točke. Najboljši Slovenec je bil Andraž Lamut na četrtem mestu.

»»Zadovoljna sem s prvimi tremi orodji, torej parterjem, preskokom in bradljo. Z gredjo sem razočarana, ker sem dvakrat padla. Tu še imam rezerve. Vidim, da sem kar v redu pripravljena. Malo rezerve še imam, vendar mislim, da sem dobro pripravljena za SP,« je menila Kysselefova.

S tem, ko je pred dnevi kariero končal Mitja Petkovšek, se je v slovenski ekipi sprostilo mesto za enega telovadca. Selektor Sebastijan Piletič se je odločil za Roka Klavoro. »Moram reči, da nisem zadovoljen. Pri vsakem skoku so bile drobne napake. Nisem šel najtežje vaje, ker je nov parter, čisto drugačen. Šel sem za dober trening, da si česa ne naredim. Izgledalo je mogoče v redu, sam pa vem, da je bila vaja zelo grda,« je povedal Klavora.