Salonit je prebrodil dvome z začetka sezone

Calcit Volleyball je po porazu ACH Volleyja edini neporaženi v modri skupini odbojkarskega državnega prvenstva.

Objavljeno
06. marec 2017 02.07
ODBOJKA
Janez Porenta
Janez Porenta
Kamnik – Po sobotnem porazu odbojkarjev ACH Volleyja v Kranju (2:3) ostaja drugouvrščeni Calcit Volleyball pred zadnjim kolom še edina neporažena zasedba v modri skupini DP, ohranja celo možnost, da bi v izločilne boje vstopil na čelu razpredelnice, za kar pa bo moral v sredo sneti ljubljanski skalp.

Tudi Kamničani so se v soboto dolgo mučili s Salonitom (3:2), čeravno so imeli zmago v rokah že v četrtem nizu, v katerem so vodili že z 18:13, a Kanalcem dovolili zasuk in »podaljšek«. Trener Gašper Ribič je zato zmajeval z glavo: »Za nas je bila to tekma zamujenih priložnosti, sploh v četrtem nizu, ko smo si privoščili preveč napak. To je bil naš tretji dvoboj v nekaj dneh, nekaterih fantov ne morem spočiti, ker nimam menjav, kar se na parketu pozna pri zbranosti, energiji. Za zdaj izpolnjujemo cilje v modri skupini, upam, da bomo zadnjo tekmo odigrali bolje kot tokrat, predvsem v netipičnih situacijah ne komuniciramo dobro in nas to stane kakšne točke več.« Ribič ta čas ne more računati na poškodovana sprejemalca Primoža Vidmarja in Jureta Okrogliča ter obolelega blokerja Žana Novljana.

Tudi Salonit je v Kamnik prispel zdesetkan, brez obeh tujih napadalcev, rahlo poškodovanih Arsenija Mutapčije in Dejana Čabarkape, ki se bosta vrnila kmalu, svojo priložnost pa je odlično izkoristil komaj 19-letni Gregor Pirih. »Začetek sezone je bil za nas nekoliko napet, klavrn. Igrati smo morali vselej z enako postavo, mladi igralci niso imeli priložnosti, če že, pa v težkih situacijah. Tekme, kakršna je bila tokratna, so dobrodošle za mlade fante, ki si lahko nabirajo izkušnje, še toliko bolje pa je, če se odrežejo tako dobro, kot se je Pirih,« je pojasnil trener Salonita Gregor Jerončič.

Njegova zasedba je sezono slabo začela in se za las prebila v modro skupino. »Več vzrokov je bilo: neuigranost, številni novi igralci, nekateri so prišli iz druge ekipe in potrebovali več mesecev, da so se 'udomačili' v prvoligaškem tekmovanju. Nismo ravno slabo začeli, smo pa po prvem porazu izgubili smernico in začeli dvomiti o lastnih sposobnostih. Zdaj smo to prebrodili, samozavest se vrača, delo na treningu je poplačano. Decembrski dvig forme ni bil 'telesni', temveč smo se predvsem prepričali, da znamo igrati odbojko. Gremo naprej v tej smeri, lahko sem optimist. Veseli me, da je v zadnjem mesecu in pol značilnost te ekipe, da ne popušča, kar smo dokazali tudi v Kamniku. V tem trenutku potrebujemo predvsem zdravo moštvo,« poudarja Jerončič.

Prav Mutapčija, ki se je Kanalcem pridružil naknadno, je med zaslužnimi za preboj v modro skupino. »V pomembnih tekmah, na katerih je igral, smo zmagali, pomagal je tudi do dragocenih točk z ACH Volleyjem. Je kakovosten igralec, ki nam bo zagotovo v pomoč,« je prepričan Jerončič.