Samo Petje po nov »skalp« na Japonsko

Še pred odhodom v »deželo vzhajajočega sonca« 22-letnega Metličana 21. novembra čaka dober preizkus v Poreču.

Objavljeno
25. oktober 2014 10.25
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport

Ljubljana - Izvrstni slovenski borec Samo Petje, ki si je pred tremi tedni izbojeval pas prvaka K1 združenja Final Fight Championship (FFC) v kategoriji do 70 kilogramov, se bo naslednjič v ring povzpel 21. novembra v Poreču, kjer se bo v tako imenovanem prestižnem obračunu večera FFC Futures pomeril s Slovakom Milanom Palešem.

»Tekmec je enako mlad kot jaz, šteje torej 22 let, velja pa za čvrstega in kakovostnega borca, o čemer govori tudi njegova statistika. Ima namreč kar 23 zmag, ob njih pa še en neodločen izid in le tri poraze,« je Petje, čigar zadnjo spektakularno zmago z nokavtom nad Hrvatom Teom Mikelićem so - mimogrede - razglasili za najatraktivnejšo na 14. prireditvi FFC, povedal o Palešu, predlani prvaku močne slovaške lige v tajskem boksu, imenovane youngblood (mlada kri).

»Milan tako kot jaz izhaja iz tajskega boksa, moja prednost pa je morda v tem, da imam več izkušenj v dvobojih po pravilih K1, po katerih se bova udarila v Poreču. Bo pa to zame dober preizkus pred obračunom, ki ga bom imel 29. decembra na Japonskem proti tamkajšnjemu asu Jasuhiru Kidu,« je razkril 22-letni Metličan, ki bo tako še drugič po julijskem podvigu v Tokiu, kjer je nokavtiral zvezdnika Hinato Vatanabeja, nastopil na prireditvi RISE na Japonskem.
Morebitna zmaga nad 31-letnim Kidom, ki je pred dobrimi petimi leti s Hinato po točkah izgubil šele po dodatni rundi in ta čas v tej japonski organizaciji v kategoriji do 70 kilogramov zaseda visoko drugo mesto, bi mu odprla vrata do dvoboja za naslov prvaka tudi po različici RISE. Petje, ki mu v četrtek v prostorih KZ Metlika pripravljajo slovesen sprejem za zadnje uspehe, je trdno odločen nadaljevati po začrtani poti proti svetovnemu vrhu ...