Sara Isaković bi plavala za Srbijo

Plavalni trener Marko Đorđević: Pri Sari Isaković obstaja želja, da bi zastopala Srbijo, pri meni prav tako.

Objavljeno
05. februar 2014 11.41
*mdr* Sport
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Beograd - Srbski trener Marko Đorđević, ki bedi tudi nad slovensko plavalno junakinjo Saro Isaković, je časniku Kurir zaupal, da obstaja verjetnost, da bo 25-letna Gorenjka, sicer dobitnica olimpijskega srebra iz Pekinga leta 2008, v prihodnje na tekmah zastopala srbske barve. »Sara si to želi, jaz pa tudi,« je poudaril Đorđević, ki je sodelovanje s plavalko, sicer nekdanjo evropsko prvakinjo, začel pred kratkim.

»Sara se je odločila, da se po letu in pol odmora vrne v bazene. Ugotovila je, da kot plavalka še ni rekla zadnje besede. Prišla je na prvi trening, pa na drugi in tretji, zdaj je spet vsak dan v bazenu,« je poudaril srbski strokovnjak in o prihodnosti dodal: »Počasi se vrača v pravo formo. Ne želiva prehitevati, treba je iti korak za korakom. Seveda so prvi cilj olimpijske igre leta 2016 v Riu, a bo do tja potrebnega treba še precej dela.«

Že v preteklosti se je šušljalo, da bi utegnila Isakovićeva zamenjati slovensko zastavo s srbsko. »Trenutno Sara ne predstavlja nobenega kluba, temveč le sebe in mene kot trenerja. Ker več kot 18 mesecev ni nastopala za nobeno reprezentanco, ima pa tudi dvojno državljanstvo, je izbor odprt. Če bo plavalna Srbija v tem zaznala priložnost, mora dati pobudo in se pozabavati s to temo. Z najine strani želja obstaja,« je še dodal Đorđević.