Še četrti derbi odločil skrajšani niz, tokrat v korist Calcita

Ljubljanske odbojkarice v 3. kolu modre skupine s 3:2 boljše od mariborskih. Mlakarjevi strelski dvoboj s Kostićevo.

Objavljeno
18. februar 2016 01.10
J. P.
J. P.

Maribor - Še četrti od petih ženskih odbojkarskih derbijev v tej sezoni se je končal šele po petih nizih, državni prvak Calcit Ljubljana je bil drugič boljši od pokalnega zmagovalca Nove KBM Branik, tokrat ga je v tretjem kolu modre skupine državnega prvenstva s 3:2 odpravil na gostovanju v dvorani Lukna. Mariborčanke so pred 300 privrženci dvakrat vodile, v ključnih trenutkih pa jih je zmanjkalo.

Trener domačih Sebastijan Škorc še vedno ni mogel računati na standardno blokerko Marino Kaučič, namesto katere je priložnost dobila mlada Ela Pintar, medtem ko je strokovnjak pri Calcitu Gašper Ribič lahko zadovoljen, da je nova podajalka, Belgijka Ilka van de Vyver, ki je zamenjala Brazilko Cecilio Aragao, vse bolj uigrana z novimi soigralkami. Tokrat je daleč največ žog poslala na korektorko Olivero Kostić, ki se je zahvalila s 23 doseženimi točkami.

V domači vrsti, ki je dominirala zgolj pri sprejemu, privoščila pa si je tudi nekaj manj neizsiljenih lastnih napak, je bila še učinkovitejša Iza Mlakar s 25 točkami, medtem ko izkušeni sprejemalki Sarah Ammerman in Marina Cvetanovič nista imeli svojega dne. Na ljubljansko stran so tehtnico prevesili boljši začetni udarec (v asih 10:5), blok (12:6) in nekoliko učinkovitejši napad.

»Spet se je pokazalo, kako izenačeni sta ekipi. Naša igra ni bila najboljša, nekatere prvine bo potrebno še izpiliti. S Calcitom bomo v sezoni odigrali še kar nekaj tekem, priložnosti za popravni izpit bo torej še veliko. Zdaj moramo poraz pozabiti in se osredotočiti na nadaljevanje sezone,« je strnil vtise trener Branika Sebastijan Škorc.

»Že pred dvobojem sem napovedal, da bodo odločale malenkosti, in natanko to se je tudi zgodilo. Zmage smo veseli, ne zgolj zato, ker nas drži v boju za prvo mesto pred začetkom izločilnih bojev v državnem prvenstvu, temveč tudi, ker sem dobil potrditev, da v igri napredujemo, se enakovredno kosamo z Mariborčankami in jih tudi premagamo,« pa ga je dopolnil trener Calcita Gašper Ribič.

NOVA KBM BRANIK : CALCIT LJUBLJANA 2:3 (19, -16, 18, -20, -10)

Dvorana Lukna, gledalcev 300, sodnika Valentar (Prevalje) in Skudnik (Mežica).

Nova KBM Branik: Mlakar 25 točk (24 napadov + 0 asov + 1 blok), Cvetanovič 10 (7+2+1), Ammerman 7 (6+1+0), Najdič, Planinšec 9 (6+0+3), Sobočan (L), Pintar 5 (4+0+1) - prva postava; Blagne 4 (2+2+0); Košenina, Sužnik (L), Bračko, Vovk, Pučnik in Eržen niso igrale.

Calcit Ljubljana: Grudina 13 (5+4+4), Kostić 23 (21+1+1), M. Jerala (L), Turk 1 (0+0+1), Potokar 13 (13+0+0), Koleva 12 (10+0+2), Van de Vyver 4 (2+2+0) - prva postava; Kučej 7 (1+2+4), Hribar 1 (0+1+0); Božič (L), Vrhovnik, Igličar in Forštnarič niso igrale.