Serijska olimpijska zmagovalka pri 23 letih v pokoj

Kitajska skakalka v vodo Chen Ruolin se je za ta korak odločila zaradi komplikacij po poškodbi vratu in zasičenosti.

Objavljeno
20. oktober 2016 15.21
*ap* BEIJING OLYMPICS DIVING WOMENS 10M PLATFORM
J. P.
J. P.

Peking - Kitajska skakalka v vodo Chen Ruolin se je že petkrat okitila z naslovom olimpijske zmagovalke, v Riu denimo v sinhronih skokih z desetih metrov, čeravno šteje šele 23 let. Toda kljub rosni mladosti se je odločila zapečatiti uspešno športno pot, seveda ne prostovoljno, temveč ji je načrte brutalno prekrižala poškodba vratu, ki se je nato še dodatno zapletla. »Nisem si mislila, da bo dan, ki sem ga izbrala za slovo, zame tako miren. Hvala vsem za podporo,« je zapisala na družbenih omrežjih.

Chenova je spisala eno najbolj spektakularnih športnih zgodb zadnjega desetletja. Je ena od treh kitajskih športnikov s po petimi olimpijskimi odličji najžlahtnejšega leska, skoke v vodo pa je začela trenirati že pri štirih letih. Z enajstimi so jo že uvrstili v kitajsko reprezentanco, pri petnajstih pa je prvič tekmovala pod olimpijskimi krogi v Pekingu. Tako pred domačimi navijači kot v Londonu si je konkurenco pokorila tako posamično kot v sinhronih skokih, v katerih je letos v Riu dodala še eno kolajno.

V zadnjem desetletju je brez izjeme osvojila vsa zlata odličja v sinhronih skokih z 10 metrov na olimpijskih igrah, svetovnih prvenstvih in svetovnih pokalih pod okriljem FINA. Zadnja leta so jo mučile poškodbe, za nameček se je tudi naveličala trdega režima treningov in tekmovanj na Kitajskem.