Škofic v Imstu do tretje zmage v sezoni, Markovičeva druga

Plezalec Domen Škofic je na zmagal na četrti tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Imstu.

Objavljeno
20. avgust 2016 21.24
Posodobljeno
20. avgust 2016 21.29
tlo-Skofic
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Innsbruck - Slovenski plezalec Domen Škofic je zmagal na četrti tekmi svetovnega pokala športnih plezalcev v težavnostnem plezanju v avstrijskem Imstu, svoje pa je z drugim mestom dodala še Mina Markovič.

Dvaindvajsetletni Radovljičan je s tem potrdil odlično formo, saj je na četrti tekmi dosegel že tretjo zmago in se utrdil na prvem mestu skupnega seštevka v težavnosti.

Domen Škofic in Avstrijec Jakob Schubert sta v finalu dosegla enako višino, a je imel Škofic boljše izhodišče iz polfinala ter je tako slavil pred Avstrijcem. Tretje mesto je osvojil Francoz Gautier Supper.

V ženskem finalu se je največ pričakovalo od 17-letne Janje Garnbret, ki pa se ni najbolje znašla v tako imenovani strehi ter na koncu prvič v tej sezoni ni zmagala. Zlati niz treh zmag je prekinila s še vedno solidnim petim mestom. Boljše od Korošice je plezala Mina Markovič, ki se je prvič v tej sezoni zavihtela na stopničke. Slovenske nastope v finalu je končala Tjaša Kalan na sedmem mestu.

Pred Markovičevo, ki je skupni seštevek svetovnega pokala dobila v minuli sezoni, se je uvrstila le domačinka Magdalena Röck. Tretje mesto je pripadlo Južnokorejki Jain Kim.

Rebeka Kamin je v polfinalu osvojila 16. mesto, Urban Primožič pa je bil 17. Milan Preskar in Veronika Meke sta tekmovanje končala v kvalifikacijah na 31. mestu, Martin Bergant pa je zasedel končno 32. mesto.

Karavana v športnem plezanju se bo ob koncu prihodnjega tedna ustavila še v italijanskem Arcu na peti tekmi svetovnega pokala v težavnosti, 26. in 27. avgusta. V Arcu bosta prvič nastopila kar dva Slovenca kot vodilna v seštevku težavnostnega plezanja, na vrhu sta Škofic in Garnbretova.