Slabe: Innsbruck bo težko ubranil naslov

Odbojkarji ACH Volleyja bodo konec tedna nastopili na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, ženski del bo potekal v Mariboru.

Objavljeno
08. marec 2013 10.14
uho/ODBOJKA ACH Volley - Salonit Anhovo
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Odbojkarje ACH Volleyja med vikendom čaka boj za drugo letošnjo lovoriko, saj se bodo po zmagi v slovenskem pokalu v Bratislavi potegovali še za naslov prvaka srednjeevropske lige.

Ljubljančani so ta naslov osvojili štirikrat, zelo blizu so bili tudi lani, ko so izgubili finalni obračun s Hypo Tirolom iz Innsbrucka. ACH Volley se bo v prvem sobotnem polfinalnem paru pomeril z moštvom Unicef Bratislava, ki je po mnenju trenerja ljubljanskega moštva Luke Slabeta najslabše moštvo zaključnega turnirja, v primeru zmage pa jih čaka boljši iz para Hypo Tirol Inssbruck - Posojilnica Aich-Dob.

»Mislim, da so na turnirju v Bratislavi realno gledano tri ekipe, ki lahko zmagajo. To so Innsbruck, Dob in ACH Volley. Innsbruck je tisti, ki brani naslov, vendar pa menim, da jim bo zelo težko lovoriko tudi ubraniti. Ker smo tekmovanje v rednem delu končali na prvem mestu, je naš nasprotnik v polfinalu Unicef Bratislava. Od vseh možnih je to najlažji nasprotnik, a je daleč od tega, da bomo imeli lahko delo. Polfinalno tekmo bomo poskušali odigrati čim boljše in jo končati v najkrajšem času, da gremo lahko v nedeljski finale maksimalno spočiti in s čim manj izgubljene energije. V drugem polfinalu pričakujemo lahko mogoče peti, odločilni niz. Na tej tekmi dajem prednost Dobu. Naša glavna naloga pa je, da smo mi tisti drugi finalisti,« je dejal Slabe.

Flajs: Vse ekipe imajo enake možnosti za osvojitev naslova

Kapetan ljubljanskega moštva Andrej Flajs na zaključnem turnirju pričakuje izenačene dvoboje in nima izrazitega favorita.

»Mislim, da nas čaka eno najbolj izenačenih finalnih turnirjev. Po moje imajo prav vse ekipe možnost, da osvojijo ta naslov. Čeprav ima Bratislava mogoče malce slabšo ekipo, pa ima prednost domačega igrišča, tako da bo zelo važno, da že na prvi tekmi pokažemo vso svojo tehnično in taktično znanje ter da se s čim manj porabljene energije uvrstimo v finale.«

Kot poroča slovenska tiskovna agencija, Bratislavčani stavijo na sproščenost, večjih pritiskov nimajo niti v Pliberku, kjer igra kar pet Slovencev (podajalec Rok Satler, sprejemalci Saša Ciganović, Andrej Grut in Nejc Pušnik ter korektor Miha Kosl).

»Zaključni turnir je za nas nagrada za dobre rezultate v letošnji sezoni, ko smo redni del lige končali na odličnem tretjem mestu. V Bratislavo potujemo z dobro popotnico desetih zmag v avstrijski ligi, kjer nismo doživeli nobenega poraza. Potujemo torej samozavestni in neobremenjeni z rezultatom, hkrati pa z velikim motivom po dobri igri. Kako visoko lahko sežemo, je namreč odvisno predvsem od nas samih,« razmišlja trener Posojilnice Dob Bojan Kotnik.

Sklepni turnir ženskega dela v Mariboru

Maribor - Ta konec tedna se bo sklenila tudi srednjeevropska liga za ženske, kjer ima Slovenija na zaključnem turnirju prvič v zgodovini dva predstavnika, Novo KBM Branik in kamniški Calcit.

Slovenski ekipi, ki sta v rednem delu zasedli drugo in tretje mesto (boljše so bile Kamničanke), se bosta pomerili že v polfinalu, sodeč po letošnjih tekmah bo v rahli prednosti Calcit, ki je dobil vse tri medsebojne obračune v sezoni.

»Turnir bo po moji oceni zelo izenačen in izrazitega favorita za naslov ni. Tudi dejstvo, da bodo tekme v naši dvorani in pred našimi navijači, nam ne daje prednosti. O naslovu bodo odločale malenkosti. Cilj naše ekipe je dobro igra. Polfinalna tekma proti Calcitu bo za naše mlade odbojkarice zelo zahtevna. Prepričan sem, da se lahko enakovredno kosajo s Kamničankami, kakšen pa bo rezultat, pa je težko in tudi nehvaležno napovedati. Igro Calcita poznamo, vemo, od kod nam preti nevarnost. Dekleta že nestrpno čakajo na to tekmo,« je povedal trener Mariborčank Bruno Najdič.

Za naslov se bodo poleg slovenskih ekip potegovale še igralke avstrijskega Post Schwechata, najboljše v rednem delu, in slovaška Slavia Bratislava.

Polfinalna para moške srednjeevropske lige (9.marec)

ACH Volley - Unicef Bratislava (16.30)

Hypo Tirol Innsbruck - Posojilnica Aich-Dob (19)

 

Polfinalna para ženske srednjeevropske lige (9. marec)


SVS Post Schwechat - Slavia Bratislava (16.30)


Calcit Kamnik - Nova KBM Branik (19)