Slabe s težavami pred tekmo z Grčijo

Selektor slovenske odbojkarske reprezentance Luka Slabe proti Grčiji ne bo mogel računati na Uroša Pavlovića.

Objavljeno
11. julij 2014 20.20
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Solun - Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v prihodnjih dneh igrala polfinalni tekmi evropske lige z Grčijo.

Slovenski selektor Luka Slabe ima pred jutrišnjim prvim dvobojem precej preglavic, saj je v domovini ostal Uroš Pavlović, namesto katerega je dobil priložnost Luka Kozamernik, za nameček pa Gregor Ropret (gleženj) in Danijel Koncilja (družinski razlogi) nista normalno trenirala.

»Na vse to nismo imeli nobenega vpliva, zato se moramo s težavami enostavno sprijazniti. Toda, ne glede na vse, če bomo odigrali svojo odbojko, se lahko nadejamo ugodnega izida. To pa je le zmaga,« je o težavah povedal Slabe.

Slovenci bodo morali ustaviti Đurića

Slovenski selektor Luka Slabe je s strokovnim vodstvom podrobno preučil polfinalnega nasprotnika, pri katerem izstopa Mitar Đurić:

»Grčija ima relativno mlado ekipo. Izstopa Mitar Đurić, ki je njihov najpomembnejši igralec. Igrajo zelo agresivno v napadu in če jim napad steče, je nasprotna ekipa lahko hitro v težavah. Ko jim ne gre, je prednost potem na tvoji strani, zato bo ena naših nalog, da zaustavimo njihov napad. Daleč največ žog v napadu dobi Đurić. V celi evropski ligi je dobil 205 žog, drugi nekaj čez 400, kar pomeni, da gre polovica žog k njemu. Zelo malo igrajo preko sredine in blokerjev, ki so dobili le okoli sto žog, tako da vemo, od kje nam preti nevarnost. Morali bomo podobno servirati, kot smo proti Makedoncem, vendar bomo morali imeti boljši sprejem, kot smo ga imeli minuli teden, biti boljši v bloku in igri v obrambi, v napadu pa bo treba držati učinkovitost, kakršno smo imeli skozi celotno evropsko ligo, ki nikoli ni bila kritična. To so ključi do našega uspeha,« je pojasnil Slabe.

Jutrišnja tekma v Solunu se bo pričela ob 18. uri po slovenskem času, glavna sodnika bosta Srb Ivan Lazarević in Romun Bogdan Stoica.