Šljahtin novi predsednik ruske atletske zveze

Rusko atletiko bo iz krize, v kateri se je znašala zaradi dopinškega škandala, skušal potegnili Dimitrij Šljahtin.

Š. Ro.
sob, 16.01.2016, 13:23

Moskva - Ruska atletska zveza ima novega predsednika. Na današnjih volitvah v Moskvi so delegati izvolili Dimitrija Šljahtina, ki bi naj rusko atletiko popeljal iz krize, v kateri se je znašla po dopinškem škandalu.

Dolgoletni športni funkcionar je imel pred volitvami tudi podporo ruskega ministra za šport Vitalija Mutka, delegati pa so ga izvolili soglasno, saj sta preostala protikandidata svoji kandidaturi pred volitvami umaknila.

V prihodnje ga čaka veliko dela, saj ima ruska atletika trenutno prepoved nastopov na največjih tekmovanjih, do olimpijskih iger v Riu de Janeiru pa je le še sedem mesecev. Svetovna protidopinška agencija Rusiji očita sistemsko jemanje dopinga v atletiki, med drugim na največje tekme trenutno ne sme preko 4000 ruskih atletov in atletinj.

Šljahtin je bil doslej športni minister regije Samara, kjer je deloval minula tri leta. Pred tem je bil na čelu športne organizacije CSKA.

Povezane novice

Lahko Coe povrne ugled IAAF?
15. januar ob 11:05
Predsednik Mednarodne atletske zveze Sebastian Coe, je pred težko nalogo, saj mora urediti razmere v zvezi in poskrbeti za reforme.
Prijavi sovražni govor