Slovakinje v Mariboru premočne za Slovenke

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na pripravljalni tekmi za evropsko ligo izgubila proti Slovaški z 2:3.

Objavljeno
27. maj 2016 23.53
M. Ž., STA
M. Ž., STA
Maribor - Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v tretji pripravljalni tekmi za evropsko ligo še tretjič izgubila. Potem ko so jo v Umagu dvakrat s 3:2 premagale Hrvatice, so bile danes v Mariboru s 3:2 boljše tudi Slovakinje.

Ekipi sta bili izenačeni v vseh elementih, najbrž je bilo odločilno večje število napak domačih igralk, predvsem v "tie breaku", ko se je varovankam Bruna Najdiča povsem ustavilo v napadu.

Slovenke so tekmo dobro začele, v prvem nizu so bile ves čas v zanesljivem vodstvu. V drugem pa so Slovakinje na začetku povedle s 7:1, domače so jih na 11. točki ujele, prvič v nizu pa povedle s 17:16. Gostje so pri izidu 22:24 prišle do dveh zaključnih žog, z asom pa so nato izkoristile tretjo.

Začetek tretjega niza je pripadel gostiteljicam, konec pa po izidu 20:20 Slovakinjam, toda domače so z zanesljivo igro znale odgovoriti in si priboriti peti niz. V njem so gostje ves čas vodile, a pri izidu 11:12 je bilo še vse odprto. Toda nato so Slovakinje po dveh protinapadih in enem bloku dosegle tri zaporedne točke in se veselile zmage.

Pri Slovenkah je bila s 17 točkami, sedem jih je dosegla z blokom, najučinkovitejša Saša Planinšec, Marina Cvetanović, Monika Potokar in Živa Recek so jih dosegle 14, Tina Grudina pa 13. Pri gostjah jih je Mihaela Abrahamova dosegla 19. Slovenke, pri katerih že tako manjka nekaj pomembnih igralk, so tokrat nastopile še brez Valentine Založnik, blokerka je zaradi poškodbe prsta izgubljena tudi za evropsko ligo.

Prijateljska tekma

Slovenija - Slovaška 2:3 (21, -24, -22, 21, -11)