Slovenci praznih rok proti nekdanjim šampionom (VIDEO)

Slovenske namiznoteniške igralke so ekipno EP odprle z zmago v drugem kakovostnem razredu nad Izraelom.

Objavljeno
14. september 2017 11.24
J. P.
J. P.

Luxembourg - Slovenski namiznoteniški igralci so ekipno evropsko prvenstvo v Luksemburgu odprli s pričakovanim porazom v skupini B elitnega kakovostnega razreda. Nekdanji šampioni izpred treh let Portugalci so bili boljši s 3:0 v zmagah. Najprej je šel v ogenj komaj 19-letni veliki up Darko Jorgič, ki je proti prvemu tekmečevemu »loparčku« Marcosu Freitasu, 17. igralcu svetovne jakostne lestvice, začel pogumno in odločno in celo odščipnil prvi niz, nato pa je favorizirani tekmec premaknil v višjo prestavo in zmagal s 3:1 (-8, 4, 5, 3). 

Še bližje je bil starosta slovenske izbrane vrste Bojan Tokič, ki je v obračunu z nekdanjim klubskim soigralcem pri Saarbrücknu Joaom Monteirom uvodoma ušel z udobnih 7:1, vendar pa prednosti ni znal zadržati. V tretjem delu je le osvojil vsaj častni niz, za kaj več pa mu je zmanjkalo moči. Portugalec je bil boljši s 3:1 (9, 5, -8, 4). Še najmanj dela pa je imel Tiago Apolonia, ki je 20-letnega Denija Kožula ugnal s hitrih 3:0 (9, 7, 5). Danes čakata Slovence še preostala dva obračuna prvega dela s Slovaki (ob 10. uri) in branilci lovorike Avstrijci (19). 

Slovenke so boje v drugem kakovostnem razredu začele zmagovito, saj so v skupini H s 3:1 odpravile Izrael. Ključen je bil prispevek legionarke Alex Galič, ki je vknjižila dve zmagi. Najprej je s 3:1 (-13, 7, 6, 6) na kolena spravila Marino Kravčenko, nato še precej bolj gladko, s 3:0 (3, 8, 7), še Nicole Trosman. Tretjo točko je dodala Manca Fajmut z uspehom s 3:1 (8, 9, -7, 3) nad Shelli Gelman, edina neuspešna je bila komaj 19-letna Ana Tofant, ki je morala z 1:3 (-6, -8, 10, -8) priznati premoč Trosmanovi, ki je na svetovni lestvici uvrščena skoraj sto mest višje. Danes bodo izbrankam Vesne Ojsteršek nasproti stale še prve favoritinje skupine Angležinje (ob 10. uri) in Grkinje (19).