Slovenci premagali še Čehe in se uvrstili na EP 2016

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je na kvalifikacijskem turnirju v Laškem premagala Čehe s 3:1.

Objavljeno
21. marec 2015 21.31
FUTSAL
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Laško - Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo leta 2016 v Laškem končala brez praske, saj je danes premagala še Češko s 3:1 in si zagotovila četrti zaporedni nastop na EP.

Slovenci so že pri polčas dobili z dvema zadetkoma prednosti, potem ko so morali nadoknaditi zgodnje vodstvo Čehov. V 10. minuti je najprej odgovoril Benjamin Melink, nakar je Igor Osredkar Slovence popeljal v vodstvo že dve minuti kasneje.  Končni izid je že minuto pred koncem prve polovice tekme postavil Gašper Vrhovec.

»Po pričakovanju je bilo težko. S fanti smo se dogovorili, da se bomo borili do zadnjega. Res so prava ekipa, držijo skupaj, izpolnjujejo vse, kar se dogovorimo, skupaj zastavljamo cilje. Presrečen sem. To pomeni, da bo ta generacija kar petkrat na evropskem prvenstvu, kar je nekaj neverjetnega,« je po zmagi dejal slovenski selektor Andrej Dobovičnik.

Razumljivo zadovoljen je bil tudi strelec zadnjega zadeta Gašper Vrhovec: »Občutki so odlični, za nami pa je vrhunsko odigran turnir. Tako smo igrali, kot smo se tudi dogovorili. Vidi se, da smo izvrstno naštudirali igro Čehov z vratarji, nič nam niso mogli. Iz obrambe pa smo izhajali, na njej smo vse gradili in uspeli.«

Slovenci so na 19 medsebojni tekmi današnjim nasprotnikom zadali osmi poraz in jih s tem poslali v dodatne kvalifikacije.

Na drugi tekmi skupine 5 je Francija premagala Norveško s 3:1 in posledično osvojila tretje mesto.