Slovenci so se znesli nad Liechtensteinom

Slovenska reprezentanca v floorballu je prepričljivo zmagala v drugem dvoboju kvalifikacij za SP (10:0). Jutri z Italijo.

Objavljeno
04. februar 2016 00.47
Janez Porenta
Janez Porenta

Škofja Loka - Slovenska reprezentanca v floorballu je hitro pozabila na uvodni poraz z Norveško (2:7) na kvalifikacijskem turnirju za nastop na letošnjem decembrskem svetovnem prvenstvu v Latviji, ki ga gosti škofjeloška dvorana Poden, ki iz dneva v dan poka po šivih, uvodoma so namreč v njej našteli več kot 800 navdušenih navijačev. Danes so se izbranci selektorja Gorazda Tomca v drugem poskusu dokopali do prve zmage: s kar 10:0 (3:0, 4:0, 3:0) so namreč odpravili zasedbo največjega avtsajderja turnirja Liechtensteina, ki je dan pred tem pred Čehi pokleknil z rekordnih 0:35!

Tudi Slovenci s tokratnimi tekmeci niso imeli težav, večino dvoboja so obkoljevali vrata Pascala Müllerja, ki je zbral dvanajst obramb, medtem ko se ni na drugi strani Peter Knific, ki je tokrat dobil prednost pred Benjaminom Bajcem, niti dobro ogrel, saj so gostje v okvir vrat sprožili zgolj dvakrat - po enkrat v prvi in drugi tretjini. Strelsko so se zmagovalci lepo porazdelili: po dva zadetka sta prispevala Sašo Bizjak in Robert Košir, po enega pa Luka Časar, Matej Mesec, Anže Burnik, Blaž Kavčič, Jan Stražišar in Miran Likar. Dva gola so domači v začetku druge tretjine, v razmaku zgolj 16 sekund, dosegli celo ob igralcu manj v polju, ko je bil izključen Časar.

Za igralca tekme so izbrali dvakratnega podajalca, napadalca Luko Lavtarja. Gledalci so lahko danes spremljali še dva obračuna: prvi favoriti Čehi so se znesli še nad srbi in jih odpravili s kar 21:0, s tem pa ostajajo edina zasedba na turnirju, ki še ni prejela gola (ob kar 56 zadetih!); uvodni slovenski »krvniki« Norvežani pa so bili z 12:1 neizprosni tudi do Italijanov, s katerimi se bodo naši fantje pomerili jutri ob 19.30.

SLOVENIJA : LIECHTENSTEIN 10:0 (3:0, 4:0, 3:0)

Strelci: 1:0 - Bizjak (Latvar, 7.), 2:0 - Časar (Burnik, 17.), 3:0 - Mesec (Lavtar, 18.), 4:0 - Bizjak (Šturm, 21./SH1), 5:0 - Košir (Pustavrh, 21./SH1), 6:0 - Košir (Burnik, 35.), 7:0 - Burnik (Korošec, 39.), 8:0 - Kavčič (Pristavec, 46.), 9:0 - Stražišar (Oman, 55.), 10:0 - Likar (Vehovec, 55.).

SLOVENIJA: Knific, Bajec; Mesec, Lebinger, Bizjak, Lavtar, Šturm; Šneberger, Kavčič, Triler, Pristavec, Oman; Pustavrh, Korošec, Burnik, Časar, Košir; Likar, Stražišar, Vehovec; trener: Tomc.