Slovenija pridobila dve mesti

Odbojka: slovenska reprezentanca po novem zaseda deveto mesto na lestvici Evropske odbojkarske zveze.  

Objavljeno
11. julij 2017 18.31
J. M.
J. M.

Luxembourg - Evropska odbojkarska zveza (Cev) je objavila novo kakovostno lestvico reprezentanc. Sloveniji je uspel skok za dve mesti in je sedaj deveta, prehitela je Finsko in Nizozemsko. Na prvem mestu ostajajo zmagovalci svetovne lige Francozi, sledijo jim Rusi, najboljšo trojico pa zaključuje reprezentanca Srbije. Višje od Slovenije so uvrščene še reprezentance Italije, Poljske, Bolgarije, Belgije in Nemčije.

Ekipa, ki jo vodi Slobodan Kovač, bo konec avgusta in v začetku septembra na evropskem prvenstvu imela možnost, da se povzpne še višje po tej lestvici. Priprave na prvenstvo stare celine se bodo začele 13. julija, ko se bo reprezentanca zbrala v Kranjski gori. Na prvenstvu v poljskem Krakovu bo Slovenija branila srebro, nastopila pa bo v močni predtekmovalni skupini s Španijo, Rusijo in Bolgarijo.

Še vedno pa na Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) čakajo, kakšna bo odločitev o formatu svetovne lige v prihodnji sezoni, in o tem, ali bo Slovenija igrala v najelitnejšem razredu tega tekmovanja.