Slovenija uspešno strla slovaško uganko

Ragbi: istočasno sta bila na igrišču oče in sin, Igor in Gal Okič. Krstni zadetek med člani je dosegel 17-letni Juš Penko.

Objavljeno
04. november 2017 22.16
N. M.
N. M.

Ljubljana - Slovenska reprezentanca v ragbiju se je veselila zmage tudi na drugi tekmi skupine 2S evropskega pokala narodov. Od slovaške izbrane vrste je bila boljša z 29:15. Moštvo selektorja Andrewa Fentona je hitro vodilo s tremi točkami Petra Kavčiča v 7. minuti, z zadetkom Guillauma Delmasa ter še dodatnima dvema točkama Kavčiča pa prišla do vodstva z 10:0. Slovaki so se v nadaljevanju večinoma branili, vendar so po napaki domače obrambe in hitrega prodora Jakuba Varge prišli do prvih točk in znižanja izida na 7:10.

V 30. minuti so si Slovenci priborili nov zadetek in povišanje vodstva še prek kazni na 18:7. V 37. minuti je moral po odločitvi glavnega sodnika Hrvoja Bartolića zaradi udarca v glavo igrišče zapustiti kapetan Jaka Sajevic, namesto katerega je vstopil igralec Maribora Luka Medved. Do konca polčasa so gledalci spremljali še nekaj akcij na obeh straneh, rezultat pa je ostal nespremenjen.

Drugi polčas so oboji začeli bledo, za odtenek bolj prepričljivi so bili Slovaki, ki so v 60. minuti prišli do novega zadetka in znižali zaostanek na 15:18. Po nekaj taktičnih menjavah trenerja Fentona so se zbudili tudi Encijani, v igro sta vstopila Burnik in Nigerl. Vodsto je v 66. in 70. minuti dodatno povišal Kavčič (24:15). S hitrim prodorom pa je v 73. minuti do svojega krstnega zadetka v članski konkurenci prišel 17-letni Juš Penko in povišal na končnih 29:15.

V 77. minuti je v igro vstopil še najstarejši član slovenske reprezentance Igor Okič, tako sta istočasno na tekmi evropskega pokala v isti ekipi nastopila oče (Igor) in sin (Gal Okič). Po tekmi je selektor Andrew Fenton dejal, da je ponosen na svoje izbrance, in dodal: »Še posebej mi je všeč, da se fantje zavedajo svojih napak. Bilo je preveč nepotrebnih spodrsljajev v igri, to vedo sami in prav to je prvi korak k temu, da jih odpravijo.« Dejstvo, da je Slovenija tokrat zmagala brez kar šestih legionarjev, Fentona ne preseneča, saj slovenski ragbi kakovost ima, mu pa prisotnost legionarjev dvigne konkurenčnost na pripravah in to posledično prinaša boljše predstave na igrišču.