Slovenke s Švico za prvo mesto v drugem razredu

Izbranke selektorke Vesne Ojsteršek so na ekipnem EP v namiznem tenisu v Luksemburgu še neporažene.

Objavljeno
16. september 2017 17.36
Janez Porenta
Janez Porenta

Luxembourg - Slovenske namiznoteniške igralke so na ekipnem evropskem prvenstvu v Luksemburgu vpisale še peto zaporedno zmago v drugem kakovostnem razredu. Potem ko so se skozi skupinski del prebile s skalpi Izraelk, Grkinj in tudi favoriziranih Angležinj, so v uvodnem obračunu izločilnih bojev včeraj s 3:1 na hrbet položile še Turčijo, pri čemer so točke prispevale vse tri reprezentantke Alex Galič, Manca Fajmut in Katarina Stražar, ki je dobila prednost pred Ano Tofant.

To jih je popeljalo v bitko za končno razvrstitev od 17. do 20. mesta, prvo od dveh nalog pa so danes opravile z odliko, saj so po srditem obračunu s 3:2 odpravile zasedbo Italije. Začele so dobro in po dveh dvobojih že vodile z 2:0, potem ko sta legionarki Manca Fajmut in Alex Galič izničili zaostanek z 1:2 v nizih proti uvodnima tekmicama. Ana Tofant nato ni imela možnost proti Chiari Colantoni, praznih rok je nekoliko nepričakovano v drugo ostala tudi Galičeva, zato je bil končni razplet odvisen od od 26-letne Fajmutove.

Korošica je bila že v izgubljenem položaju proti Giorgii Piccolin, ki je vodila že z 2:0, a trmasta Slovenka je še pravočasno zavihala rokave iz zrežirala popoln zasuk proti nasprotnici, ki je na svetovni jakostni lestvici sicer tri mesta višje (228/231). Tako so se izbranke selektorke Vesne Ojsteršek s tremi zmagami s 3:2 dokopale do možnosti, da prvenstvo zaključijo na 17. mestu oziroma kot zmagovalke drugega kakovostnega razreda, kar bi bil za slovenski ženski namizni tenis lep uspeh. Zvečer jim bodo (ob 19. uri) kot zadnje nasproti stale še Švicarke.

IZIDI

Ženske

Za mesta od 17 do 20

SLOVENIJA : ITALIJA 3:2

Manca Fajmut : Debora Vivarelli 3:2 (-4, 7, -2, 8, 6)
Alex Galič : Giorgia Piccolin 3:2 (-5, 6, -4, 8, 7)
Ana Tofant : Chiara Colantoni 0:3 (-6, -6, -9)
Alex Galič : Debora Vivarelli 1:3 (7, -7, -8, -11)
Manca Fajmut : Giorgia Piccolin 3:2 (-10, -4, 9, 8, 8)

Za 17. mesto

SLOVENIJA : ŠVICA 0:0