Slovenke za polfinale z Nizozemsko

Slovenska ženska reprezentanca v sedeči odbojki je s 3:0 prepričljivo odpravila še Madžarsko in se uvrstila v četrtfinale.

Objavljeno
08. november 2017 21.55
N. Gr.
N. Gr.

Poreč - Na evropskem prvenstvu v sedeči odbojki so se Slovenke po uvodnem porazu proti Finski pobrale in si z zmago nad Madžarkami zagotovile drugo mesto v skupini in uvrstitev v četrtfinale. Direktno mesto v polfinalu je pripadlo zmagovalkama obeh skupin, to sta bili reprezentanci Finske in Rusije. 

»Bili smo zelo motivirani. Vedeli smo, kaj nam ta tekma prinaša. Predvsem pa smo si želeli dvigniti v ponedeljek precej načeto samozavest. Mislim, da nam je to dobro uspelo, čeprav smo spet slabo začele,« je analizo tekme proti Madžarkam začel selektor Simon Božič.

»Strnili smo vrste, v igri je bilo precej gibanja, krasil nas je dober servis. Bilo je sicer nekaj napak, a so bile posledice dobre igre,«" je bil z nadaljevanjem mnogo bolj zadovoljen Božič, ki je pogledal tudi proti četrtfinalu: »Vemo, da nas čaka zahtevna tekma. A imamo z Nizozemsko dobro bilanco. Od njih smo bili boljši tudi pred dvema letoma, ko smo osvojili bron. Prepričan sem, da nam bo jutri s pomočjo navijačev uspelo. Danes je bilo precej, tudi jutri jih pričakujemo.«

Slovenija - Madžarska 3:0 (25:18, 25:13, 25:13)
Slovenija: Jakin 9, Ocepek 6, Pirih 13, Gošnak 4, Gabršček 10, Zbil 6.